Десятирічна дівчинка з Донеччини волонтерить, аби повернутись додому (ФОТО)

Десятирічна дівчинка з Донеччини волонтерить, аби повернутись додому  (ФОТО)
Тут і далі фото Городок. City
  • Ксенія Сердюк щотижня проводить майстер-класи з рукоділля

  • Дівчинка збирає гроші на потреби українських військових. 

Ксенії Сердюк всього 10 років. Тікаючи від війни дівчинка з батьками перебралася з окупованої Донецької області на Хмельниччину. Ксенія вирішила не сидіти без діла та допомогти ЗСУ швидше визволити її маленьку Батьківщину. Історію Ксенії розповіли у виданні Городок. City. 

Щосуботи навчає інших

Маленька волонтерка почала займатися волонтерством. Для цього вона раз на тиждень їздить до Хмельницького. Дівчинка проводить щотижневі майстер-класи з рукоділля. А всі зібрані кошти передає на потреби українських захисників. Вона вже передала 2 тисячі гривень на антидронові рушниці. 

Ксенія проводить заняття з бісероплетіння у Гончаренко центрі. Кожної суботи вона навчає своїх однолітків плести прикраси із бісеру — патріотичні чокери з тризубом і жовто-блакитні кільця із сердечками.

Відео дня

Юна майстриня вже провела 4 майстер-класи. Під час занять Ксенія ставить на робочий стіл скриньку з написом «На ЗСУ». Вона зробила її власноруч і кожен бажаючий може кинути туди благодійний внесок. Крім того Ксенія продає свої прикраси на сторінці у соцмережах. 

Збір на рушниці

10-річна донеччанка захоплюється власною справою та вірить, що її землі незабаром звільнять від російських загарбників. 

— Мені дуже подобається створювати прикраси. І мені подобається навчати інших. Я передаю гроші нашим солдатам, тому що вони захищають нас, захищають Україну. Зараз наші воїни звільняють українські території крок за кроком. Це важко і їм потрібна підтримка кожного з нас. Я вірю в те, що ми разом звільнимо всю Україну і я зможу повернутись до себе додому, — розповідає Ксенія.

Нещодавно дівчинка взяла участь у зборі на антидронові рушниці для захисників. Про це повідомила Вероніка Гоїк, керівниця Гончаренко центру.

— Нещодавно ми проводили масштабний всеукраїнський збір на 10 антидронових рушниць — глушилок ворожих дронів — для наших військових. І Ксюша передала майже 2 тисячі гривень. Я захоплююсь цією дитиною, її небайдужістю та ініціативністю! До речі, щодо майстер-класів, це також була її власна ідея. Ксенія сама написала мені листа із пропозицією. Такі діти надихають наших захисників. Вони заслуговують на те, щоб рости щасливими і жити у вільній країні, — наголосила волонтерка. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up