Гамалій, п'янка, звільнення: ексклюзивні деталі скандалу

Гамалій, п'янка, звільнення: ексклюзивні деталі скандалу
Фото з сайту Хмельнцької ОВА
  • Голова Хмельницької ОВА, поліцейський і контрабандист п’яними попалися патрульним у Чернівцях.
  • Таке повідомлення поширило заборонене в Україні видання.
  • Інформація виявилася правдивою. Маємо підтвердження й деталі.

Сьогодні, 14 березня, звільнено начальника Хмельницької ОВА Сергія Гамалія. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук. Напередодні в мережі з’явилася інформація про п’яне водіння Гамалія у Чернівцях. 

Гамалія зупинили в нетверезому стані в ніч з суботи на неділю

Першоджерелом інформації про нетверезого Сергія Гамалія за кермом було проросійське і заблоковане в Україні видання Страна.ua. У повідомленні йшлося, що 11 березня ексначальник Хмельницької ОВА перебував у ресторані “Діверсо” разом із начальником внутрішньої безпеки обласної поліції Віталієм Онуляком та “контрабандистом”, що в списку санкцій - Олександром Єремійчуком. 

Вже після застілля вони взяли з собою двох дівчат та сіли у два авто. Тоді патрульні зупинили автівку Гамалія, склали на нього протокол та забрали машину на штрафмайданчик.

Відео дня

Спершу здалося, що це фейк від заблокованого в Україні ЗМІ. Але навіть таке потрібно перевіряти. Цим і зайнялися журналісти vsim.ua. В Хмельницькій ОВА коментувати відразу не захотіли. Попросили зачекати.

Тим часом ми звернулися до своїх джерел у правоохоронних органах із різних міст і різних структур. Відразу чотири із них, незалежних один від одного, підтвердили нам інформацію про те, що Сергія Гамалія таки оформили за водіння у стані сп’яніння.

У повідомленні Страна.ua йшлося, що все відбулося 11 березня. Виявилося, що того дня відбулися посиденьки описаної компанії. Правдою є й те, що зупинили автомобіль під керуванням Гамалія в комендантський час. Як записано в протоколі, з даними якого ми ознайомилися, сталося це о 00:30 неділі, 12 березня.

Гамалій був за кермом автомобіля марки Toyota. Вона була на київських номерах. На нього склали протокол за статтею 130 КУпАП. Далі справу мають передати до суду, який і встановить чи дійсно Сергій Гамалій був за кермом в стані сп’яніння.

Ми також зверталися за коментарем до Сергія Гамалія. Телефонували йому декілька разів. Щоразу він скидав. Пізніше написали йому повідомлення у WhatsApp. Попросили хоча б підтвердити чи спростувати дану інформацію. Гамалій його відразу ж прочитав, але не відповів.

Вже згодом з’явилося повідомлення про те, що Сергія Гамалія та ще двох голів ОВА буде звільнено. Відповідне рішення затверджено Кабміном. 

Таким чином Сергій Гамалій був начальником Хмельницької ОВА від грудня, 2020 року. Що на той момент він задекларував, читайте тут - Мільйони і нерухомість за кордоном: що задекларував новий голова Хмельницької ОДА (ІНФОГРАФІКА).

Із ким був Гамалій

Того суботнього вечора Сергій Гамалій, як зазначалося вище, був в компанії Віталія Онуляка та Олександра Єремійчука.

Віталій Онуляк до весни 2021 року служив в СБУ в Чернівецькій області. Згодом він намагався влаштуватися в Територіальне управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницькому. Його також пов’язують з контрабандними скандалами на Чернівецькій митниці.

Інший учасник історії - Олександр Єремійчук. Він відомий, як “чернівецький контрабандист”, за прізвиськом “Слон”. У 2021 році бізнесмен потрапив під санкції РНБО, після чого указом президента Зеленського його позбавили українського громадянства. Тоді уряд підготував документи про його депортацію.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (203)
  • Остахова Алена

    Звільнили з посади йому до сраки ця сука стільки на крала,а як би його патріота долбаного відправили на передову,як відправляють хлопців без навиків,то я це понимаю спокутування вини,а то суд штраф йому до сраки,видкуп ця!!!
  • 007

    Боюсь навіть подумати , що тоді  в центральних органах в Києві твориться.
  • Віталій Українець

    Зеленого соглядатай ермак це влаштував!

    Всім зрозуміло що посада вже продана !
  • Tamara Priymak

    Написав заяву за власним бажанням і подякував Президенту за довіру . І все зійде з рук, якщо сигнал з самого верху (прийняли заяву за власним бажанням) .Та вони нас за бидло мають, коли таке творять у всіх на очах.

keyboard_arrow_up