Хмельничанин Микола Бондар пройшов 4 війни і зараз воює з рашистами у п’ятій

Хмельничанин Микола Бондар пройшов 4 війни і зараз воює з рашистами у п’ятій
Тут і далі фото з Суспільного

Микола Бондар родом із Хмельниччини. З квітня воює на передовій. Каже, зараз українським бійцям часто доводиться воювати проти російських спецназівців, екіпірованих “до зубів”.

Перший бойовий досвід 59-річний Микола Бондар, отримав під час Придністровського конфлікту в 1992 році. Згодом, у 1994-ому воював у першій Чеченській кампанії, далі в 2008 році була Грузія. Упродовж 2014-2021 років — проходив службу в АТО/ ООС в Україні. У всіх військових конфліктах брав участь як боєць добровольчих формувань, повідомляє Суспільне

Чоловік каже, що зараз, в боях за Україну, йому довелося зустрітися з тими, з ким ще в радянські часи служив в армії, але вже по інший бік фронту. З квітня Микола на передовій у складі ТРО. Він зазначає, що російський спецназ екіпірований “до зубів”.

“Коли нам розказують, що росіяни там голі-босі та не навчені нічому, то там десь на 100 тисяч доларів на кожному вдягнуто тільки екіпіровки і спорядження. І вона не російського виробництва”, — додає боєць.

Відео дня

Було й таке, коли Миколі з побратимами довелося воювати із ворогом, котрий перевищував чисельністю у чотири рази.

“Але при тому всьому та сама тероборона наша з дев’яти чоловік чинили спротив сорока піхотинцям, які мали набагато кращий рівень і великий досвід ведення бойових дій. У результаті в них були і “200-ті”, в них були і “300-ті”, і в результаті вони вже не захотіли більше лізти на цю позицію”, — розповідає доброволець. 

Згадує і про важкі бої біля села Богородицького, що на кордоні Донецької і Харківської областей. Вони відбулися в травні. Микола Бондар виконував обов’язки командиру взводу. Проти українських захисників у тому бою воювали виключно російські офіцери – від полковника до старшого лейтенанта.

“Це були спецпризначенні, які гарно екіпіровані, гарно вивчені – Краснодарський спецназ. В тому бою мені пощастило кільканадцять разів. Спочатку до нас підкралися снайпери, почали працювати – фактично другий постріл, і в мене був “200-ий”. А далі – 12 годин бою. В мене пробита була каска, в мене кусок чуба лишився в касці. Але Бог сказав, що я ще тут треба”, — згадує військовий. 

Микола отримав кульове поранення в шию та контузії. Наразі чоловік лікується в одному з медичних закладів області.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up