Хмельничанин заявив, що мародери викрали ліки для військових

Хмельничанин заявив, що мародери викрали ліки для військових
Фото з архіву Артура Сторожука
  • Волонтери зберігали на складі ліки для передачі на передову та в госпіталі.

  • Хмельничанин розповів, що все викрали мародери.

Під час повномасштабного наступу чимало хмельничан стали допомагати переселенцям, військовим та всім, хто цього потребує. Так люди стали волонтерами. Раніше журналісти vsim.ua публікували для вас перелік тих, кому довіряють мешканці Хмельницького. Хто є в списку можете дізнатися в окремому матеріалі за посиланням - Кому довірити гроші: підбірка надійних волонтерів від хмельничан.

“Викрали всі ліки на велику суму”

Хмельничанин Артур Сторожук каже, що став займатися наданням допомоги військовим з перших днів повномасштабної війни. Він очолює громадську організацію “Ліберте”. Згідно з інформацією із сервісу “YouControl”, ГО зареєстрована 19 травня минулого року. 

Громадська організація орендувала склад в приміщенні адміністративної будівлі ТСЦ “Поділля”, що біля Хмельницького. Артур Сторожук розповідає, що там зберігали ліки для військових, які мали доставитися на передову та в госпіталі. 

Відео дня

Нет описания.

Сам хмельничанин тривалий час перебував у відрядженні за кордоном. У цей час, в період від 14 січня по 12 квітня, за словами Сторожука, зі складу викрали всі ліки. Чоловік додає, що сума збитків є чималою. Відомою вона стане після того, як будуть проведені всі слідчі дії.

- Наша громадська організація орендувала склад під ліки для забезпечення військових. Співпало так, що під час мого досить тривалого відрядження у власника приміщення стався інсульт. Його працівники вирішили цим скористатись та викрали всі, повністю всі ліки, на велику суму, - додає Артур Сторожук.

Тоді хмельничанин викликав поліцію й написав заяву. Він каже, що знає імена тих, хто причетний до злочину. Говорить: правоохоронці взяли відбитки пальців й опитали одного свідка. Більше, за словами Артура Сторожука, працівники поліції ніяких дій не виконують. “Навіть мене як заявника не опитано. Документи не долучено, свідків також не опитано, злочинці почуваються безкарними”, - каже чоловік. 

- Як називаються ті, хто під час війни краде ліки для військових? Мародери. Тим більше там були ліки для передку + ліки для госпіталів. Як треба чинити з мародерами, особливо в умовах імпотенції поліції?, - пише у своєму дописі в соцмережах Артур Сторожук.

Нет описания.

Що говорять в поліції

Журналістка vsim.ua звернулася до Хмельницького районного управління поліції, аби дізнатися про вище описану справу. Інспектор з комунікацій Віра Мазур розповіла: за даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. А саме - за частиною 4 статті 185 ККУ (Вчинення крадіжки в умовах воєнного стану). 

Віра Мазур додала, що працівники поліції наразі здійснюють всі необхідні слідчі дії. Тож досудове розслідування триває. 

Нагадаємо, на початку повномасштабного наступу мешканці України й зокрема Хмельниччини здійснювали самосуд над мародерами. Їх прив’язували до стовпів в оголеному вигляді.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Tatyana Omelchuk

    Навіть ця страшна війна не змінить більшу частину людей, і то наших людей ,які крадуть в своїх же
  • Марія Хвалибога

    Ось кого садити на довічно
  • Антоніна Антоніна

    В мене взагалі є питання ,чи ведеться хоч якийсь облік цінностей які передаються волонтерам ? Чомусь кошти перераховуються на приватних осіб - на карточки.Так і тут викрадено багато ,а конкретно .....
  • Валерій Світельський

    Патріотів робота. Як Бог свят.

keyboard_arrow_up