Хмельницький вчитель загинув на війні. Попрощалися з військовим Павлом Жуком

Хмельницький вчитель загинув на війні. Попрощалися з військовим Павлом Жуком
  • Захисник України викладав інформатику в НВК №4, а потім пішов до війська.

  • Він отримав важкі поранення на Херсонщині, від яких і помер.

У Хмельницькому віддали останню шану загиблому військовому Павлу Жуку. 29-річного захисника не стало три дні тому, 2 жовтня. Він помер після важких поранень, які отримав у боях на Херсонщині. Попрощатися з загиблим прийшли рідні, друзі, побратими, представники місцевої влади.

Були також колеги-вчителі та учні, адже Павло Жук працював педагогом в навчально-виховному комплексі №4. Туди на роботу він прийшов у вересні 2017 року та викладав інформатику. А вже у листопаді 2020 року звільнився та пішов на службу за контрактом. Про це розповіла директор закладу Олесі Прус.

— Ставлення дітей до Павла Анатолійовича було дружнє, тому що він молодий вчитель, завжди ініціативний, завжди на позитиві. Навіть в той момент, коли він виходив з мого кабінету, підписуючи заяву про звільнення, він на позитиві сказав останню фразу «Олеся Віталіївна, все буде дуже добре». Так само він налаштовував і дітей, тому що на своїх уроках у них завжди були теплі товариські стосунки, не було бар’єрів «педагог і учень», тому вони ставилися до нього не тільки як до педагога, а як до близького друга, — розповіла Олеся Прус.

Відео дня

А ось як згадує про свого вчителя учень Артем Гуменюк:

— Він був на позитиві, допомагав, підтримував. Можна було до нього підійти за будь-якою порадою, він міг завжди її дати. Я знав, що він пішов в армію, тобто на контракт, але що він зараз воює, я не знав, я дізнався декілька днів тому. Ми йому дуже вдячні за наш захист, дуже радий, що познайомився з цією людиною, — розповів хлопець.

Міський голова Олександр Симчишин зазначив, що Павло Жук загинув саме на День працівників освіти, 2 жовтня. Загалом у Хмельницькій громаді є 12 сімей, члени яких є працівниками освіти та загинули на війні.

— Я думаю, що буде справедливо, якщо колектив НВК №4, який тут є, ініціює присвоєння закладу імені справжнього воїна, справжнього героя Павла Жука, і цей заклад буде носити почесне ім’я «Навчально-виховний комплекс №4 імені Павла Жука». Він цього точно заслужив своїм життям, своїм героїзмом і тим, що захищав всіх нас, — сказав міський голова.

Поховали Павла Жука у селі Пашківці Лісовогринівецької ОТГ.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (497)
  • Іван Кирилюк

    Вічна пам'ять героям!
  • Valentina Prysiazhna

    Вічна память тобі   сину україни
  • Дитячо-підлітковий клуб за місцем проживання "Клуб ім. Гагаріна"

    Вічна і світла пам’ять Герою Павлу! Царство небесне! Співчуття рідним та близьким!
  • Сніжана Приймак

    Вічна пам'ять Герою!

keyboard_arrow_up