«Хтось має захищати Батьківщину». Попрощалися з військовим Олександром Дмитраком

«Хтось має захищати Батьківщину». Попрощалися з військовим Олександром Дмитраком
  • 26-річного захисника не стало 23 січня.

  • Він загинув на Донеччині.

У Хмельницькому віддали останню честь загиблому військовому, 26-річному Олександру Дмитраку. Церемонія прощання з захисником України відбулася сьогодні, 23 січня, у міській ритуальній службі. На неї прийшли рідні, друзі, побратими, представники місцевої влади.

Олександр Дмитрак навчався у Львівському військовому училищі. Про це розповіла його родичка Тамара Дмитрук. Відразу після цього він вирушив воювати на Донбас. Це було ще до початку повномасштабного російського вторгнення.

— Саша був дуже хороший хлопчик, а вибір дороги військового у нього був усвідомлений. Він хотів бути тільки військовим. Якось два роки тому з батьком сталася трагедія, інфаркт, він приїхав, вони зустрілися. Я кажу — «Саша, ти ж відразу після училища пішов на передову, на Донбас». А він каже — «там моє місце, хтось має захищати Батьківщину», — згадує Тамара Дмитрак.

Відео дня

Після початку російського вторгнення Олександр Дмитрак служив у Херсонській області. Після звільнення Херсона його перекинули на Донеччину. Там він і загинув тиждень тому, 16 січня. Поховали Олександра Дмитрака на Алеї слави у Хмельницькому.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (62)
  • Nina Ninel

    Світла пам'ять Герою!
  • Вера Пидгурска Якушева

    Вічна і світла пам'ять ГЕРОЮ! Співчуття рідним.
  • Олег Полях

    Слава Герою!
  • Галина Паршенко

    Вічна память

keyboard_arrow_up