І не обіймуть вони більше найрідніших: на війні загинули троє бійців з Хмельниччини

І не обіймуть вони більше найрідніших: на війні загинули троє бійців з Хмельниччини
Світлини зі сторінок Михайла Посіткоа та Старосинявської селищної ради
  • Олександр Швець і Віктор Мамчук – з Кам’янця-Подільського.
  • Ярослав Білань – зі Старосинявщини.

І знову болюча втрата. Війна забрала життя одразу трьох мужніх Воїнів з Хмельниччини. Цей біль не мине ніколи.

Олександр Швець  

Боронячи Україну від окупантів на Донеччині загинув кам’янчанин Олександр Швець.

Відео дня

«Отримали ще одну страшну звістку з фронту. Вчора, захищаючи Батьківщину від російських терористів, на Донеччині загинув Олександр Швець, - написав у соцмережах міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Посітко. - Старшому сержанту було 45 років. Навіки в пам'яті. Щирі слова підтримки та співчуття висловлюємо рідним Героя».

Про дату й час зустрічі тіла загиблого Воїна та чин похорону наразі мер не повідомляє.

Віктор Мамчук

У боях за Україну загинув кам’янчанин Віктор Мамчук.

«Оператор групи 2-го загону однієї з військових частин, старший матрос, - зауважив у соцмережах міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Посітко. - Йому було всього 33. Але за його плечима була вся Україна. Вічна пам'ять Воїну, який загинув у бою за Батьківщину. Його ім'я - назавжди в наших серцях».

Про дату й час зустрічі тіла загиблого Захисника та чин похорону наразі мер не повідомляє.

Ярослав Білань

Захищаючи країну від орків загинув водій мінометного розрахунку мінометного взводу  мінометної батареї механізованого батальйону військової частини Ярослав Білань зі Щербанів, що на Старосинявщині. Життя солдата обірвалося в Новоекономічному Покровського району, що на Донеччині.

Героєві було всього 26 років. Він більше ніколи не обійме батьків, брата й сина.

Ярослав Білань закінчив 9 класів Заставецької  філії (загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів) Старосинявського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст., гімназія» ім. О. Романенка. Відтак навчався у Хмельницькому коледжі, мріяв стати  поваром.

До початку повномасштабної війни працював у Хмельницькому.

«Ярослав не міг залишатися осторонь, коли в країні почалася війна, - зазначають у Старосинявській селищній раді, - тому 16 березня 2022 року приєднався до Територіальної оборони, а 28 травня потрапив на Донеччину в Покровськ. Побратимам запам’ятався справжнім другом, патріотом і мріяв про те, чим буде займатися після війни».

«Старосинявська  територіальна громада висловлює співчуття рідним та близьким учасника бойових дій, - зазначають у селищній раді. Вічна пам'ять  захиснику  України! Герої не вмирають!»

Про дату й час зустрічі тіла загиблого Героя та чин похорону наразі в селищній раді не повідомляють.

Нагадаємо, захищаючи Україну від окупантів, 19 грудня в районі Мар’їнки, що на Донеччині, загинув бойовий медик аеромобільного взводу Артем Жовнір із Лисець Дунаєвецької громади.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up