Наслідки ракетного удару по Хмельницькому ліквідовували комунальники (ФОТО, ВІДЕО)

Наслідки ракетного удару по Хмельницькому ліквідовували комунальники (ФОТО, ВІДЕО)
Тут і далі фото зі сторінки Олександра Симчишина
  • Працівникам комунального інфраструктури довелось працювати і 31 грудня і 1 січня. 

  • Вони латали асфальт, відновлювали електромережу та допомагали тим, в кого вибило вікна. 

  • Як це було переглядайте на світлина у нашому матеріалі. 

В останній день 2022 року російські окупанти здійснили чергову, 11-ту, ракетну атаку по Україні. Цього разу влучили по 5 містах. Серед них був і Хмельницький. 

Одразу двома ракетами вдарили по мікрорайону Дубове. Попали в один військових об’єктів. Внаслідок цього, пошкоджено АЗС, дитячий садок, багатоповерхівки, приватні житлові будинки, склади, магазини, об’єкти комунальної інфраструктури, 8 приватних авто. Повилітали сотні шибок і дверей. Збитки – великі й серйозні. Також вибухи пошкодили лінію електромереж, місткість з газом. 

Осколки в оселях та вибиті вікна

Лише в одній із новобудов 45 пошкоджених квартир та зірвані ворота 30 гаражів. В автівках, які стояли поруч, вибуховою хвилею попіднімало дахи. Осколки ракети були в квартирах й у стінах будинку. Віконні рами вдавило всередину квартир. 

Відео дня
Скрін з відео Суспільного

— Таких осколків на території будинку було більше 100 штук. Ми їх вже повиймали і позбирали, щоб діти не брали до рук. Але пошкоджених будинків може бути більше, бо багато мешканців виїхали на свята, — розповів для Суспільного голова ОСББ Олександр Федорчук. 

Скрін з відео Суспільного

У магазині збитків на мільйони

Магазин хмельничанина Юрія знаходився неподалік місця “прильоту”. В закладі вибиті вікна та двері, пошкоджена стеля та стіни, розтрощений товар. На щастя, під час удару магазин був зачинений, тож ніхто з працівників та відвідувачів не постраждав. Дивом вцілів акваріум із рибками. Сам власник досі не підрахував збитки, однак, каже, шкоди на кілька мільйонів гривень. 

— Просто порозривало стелі, повикручувало лудки в дверях, повикручувало рами вікон і порозбивало всі вікна. Не можу сказати точно, але тут — мільйони гривень. На жаль, — повідомив Юрій.  

Як виглядає магазин Юрія після удару дивіться на відео:

Наслідки ліквідовували комунальники

Хмельницьким комунальникам довелось працювати на Новий рік. Вони ліквідовувати наслідки “прильотів” 31 грудня та 1 січня. Міський голова Олександр Симчишин опублікував світлини та показав, як в місті прибирають після приходу “руського міра”. 

— Наш комунальний фронт після ракетної атаки терористів. Все матеріальне приберемо, відновимо, відбудуємо. Працюємо далі… Тримаймо стрій! — зазначив мер. 

Як працювали комунальники та що встигли зробити дивіться на фото:

 

Олександр Симчишин згадав і про постраждалих. Як відомо, від ракетної атаки постраждали 10 людей. 8 з них потрапили до лікарні. Станом на 31 грудня двоє були у вкрай важкому стані. Серед них — 22-річна Оксана Музика. Дівчина під час удару просто проїжджала повз в автівці. На жаль, лікарі не змогли врятувати її життя. Зранку 1 січня повідомили, що Оксана померла в лікарні. Розповідь про це читайте в матеріалі “Немає нашої дівчинки”. У лікарні померла 22-річна хмельничанка, яка постраждала від ракетного удару

— Вічна пам’ять загиблій Оксані. Одужання усім постраждалим, — додав мер Хмельницького. 

До слова, станом на 1 січня ще 4 пацієнтів перебували у Хмельницькій обласній лікарні. Вони залишаються в середньо-важкому стані, на лікуванні в стаціонарі, їх життю нічого не загрожує. А трьох людей госпіталізували до Хмельницької міської лікарні. У пацієнтів переважно поверхневі осколкові ураження. Рани обробили у травмпункті і пацієнтів в задовільному стані відпустили додому. Наймолодшій постраждалій 19 років. Більше про це читайте у матеріалі Через ракетні удари по Хмельницькому четверо людей досі залишаються в лікарні: подробиці

Нагадаємо, того дня, крім Хмельницького, ворог вдарив по Києву, Запоріжжю, Миколаєву та Краматорську. Ціллю окупантів стала критична та цивільна інфраструктура.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач29

    Вічна і Світла пам'ять ще зовсім юній дівчині Оксані. Щирі співчуття рідним померлої від ворожих путінських ракет. Царство небесне і вічний спокій.

keyboard_arrow_up