“Людина з великим серцем”. Попрощалися з Дмитром Герегою, який загинув від ворожих ракет

“Людина з великим серцем”. Попрощалися з Дмитром Герегою, який загинув від ворожих ракет
  • Біля труни Дмитра Гереги гірко плакали його рідні: батько, мати та брат.
  • Життя військового обірвалося через ворожі ракети, які випустили по полігону на Львівщині.
  • Без батька залишилася 14-річна донька.

Біля міської ритуальної служби на Толстого вкотре збираються люди. Всі несуть квіти. Навколо труни із загиблим Героєм чимало жовто-блакитних хризантем. Корзину квітів зі сльозами на очах залишив іще один чоловік. На ній чорна стрічка з написом: “Від однокласників”. 

Сьогодні, 14 квітня, у місті попрощалися із Дмитром Герегою. Труна військового вкрита прапором України. Над нею гірко плачуть батько, мати та рідний брат загиблого. Одне за одним до прощальної зали заходять хмельничани. Хтось прощається навколішки. Інші мовчки кладуть квіти. Тоді запалюють свічку й пригадують Дмитра живим. 

Священнослужителі проводять ритуальні обряди. Поки вони лунають, мати загиблого не припиняє плакати. Коли прощальні слова промовив міський голова, батько Дмитра крізь сльози промовив: “Чуєш Діма, ти чуєш?”

Відео дня

Дмитро Герезі назавжди 41 рік. Він кинувся захищати країну ще у 2014 році. Почувши про війну, чоловік залишив дружину та доньку в Італії. Там подружжя перебувало на заробітках.

Воюючи на Сході країни, Дмитро Герега пройшов Іловайськ, Дебальцеве та Щастя. Коли розпочалося повномасштабне російське вторгнення, військовий теж не залишився осторонь. Вкотре він рушив захищати українську землю. 

Дмитро Герега загинув 13 березня, на Яворівському полігоні, що на Львівщині. Туди росіяни випустили понад 30 ракет. Внаслідок страшного обстрілу, загинули 35 осіб, серед яких був і хмельничанин.

Загиблого військового провели в останню путь під Гімн України від військових музикантів. Коли із зали прощання винесли труну, всі присутні стали навколішки. Колоною людей провели автівку, що повезла Героя на кладовище у мікрорайоні Ракове, на Алею Слави. 

Від 24 лютого, Хмельницький втратив 20 військових, які боронили країну від рашистів. У багатьох залишилися діти, сім’ї та батьки. Як і в Дмитра Гереги, якого поховали сьогодні. Без батька тепер зростатиме його 14-річна донька. 

Читайте також:  Загибель військових на війні: хто і як повідомляє рідним

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (69)
  • Віра Ковальчук

    Світла пам'ять герою України! Співчуття родині та всій Україні!
  • Галина Юхимец

    Вечная память
  • Галя Малюк

    ВІЧНА ПАМЯТЬ
  • Раїса Коржінівська

    Вічна пам'ять. Царство небесне. Вічний покій.

keyboard_arrow_up