«Ми були на грані аварійного відключення усієї системи» - Симчишин

«Ми були на грані аварійного відключення усієї системи» - Симчишин
Фото - ілюстративне
  • Міський голова просить хмельничан економити електроенергію й нині. Що кажуть на це хмельничани.

Увечері 20 жовтня Хмельницький був на грані аварійного відключення усієї системи, в тому числі водопостачання, каналізації тощо.

На цьому в соцмережах 21 жовтня наголосив міський голова Олександр Симчишин.

«Завдяки заходам жорсткої економії та нашим енергетикам вдалося уникнути аварійних та віялових відключень, - констатував. - Дякую усім вам!»  

Відео дня

Про економію електроенергії мер просить хмельничан не забувати й сьогодні, особливо в період від 18.00 до 22.00.

«Переконливо прошу всіх споживачів у цей час максимально обмежити споживання електроенергії. Тримаймо стрій!» - підкреслює.

Під постом мера – коментарі, думки, пропозиції хмельничан. Зав'язався навіть своєрідний діалог очільника міста з громадою. 

«Чому не економлять вуличне освітлення? Дубово сяє, як на новорічні свята» - цікавиться Владислав Ситарук.

 «…без зовнішнього освітлення будуть збиті пішоходи, ДТП і значно важче буде патрулювати місто», - відповідає Олександр Симчишин.

«Якщо включити опалення, то хмельничани не будуть вмикати обігрівачі, які зараз масово вмикають і створюють навантаження на електромережу. Як вам така ідея?» - питає Volodymyr Kudriavtsev.

Мер апелює до прогнозу погоди. А там – від 8 до 10 градусів тепла на найближчі дні.

«Тобто увімкнути, щоб в неділю вимкнути? – перепитує риторично. - Процес запуску і потім зупинки дасть на мережу навантаження не співмірне і все може лягти».

«…нащо вимикати? - не вгаває Volodymyr Kudriavtsev. - Просто знизити температуру теплоносія. Чим пізніше запустите опалення, тим важче буде протопити вистиглі будинки, і більше енергоносіїв витратите. А процес запуску робіть не в пікові години і не одночасно по місту, щоб уникнути перевантаження».

«Для чого зараз ще ті обігрівачі? – апелює Volodymyr Kudriavtsev Іванна Боднарчук. - Не настільки холодно, одягнутись можна тепліше. Розумію ще в кого діти малесенькі, то так. Ще не було прям такого екстремального холоду, щоб бігти вмикати обігрівачі. Просто треба бути свідомими людьми. Вся Європа живе, економлячи тепло і енергію, не нагрівають будинки,як в нас. В квартирі жара, що шей вікна відкривають. Немає такої трагедії, просто вчимось до нових реалій».

«Не слухайте цих «нитіків», - пише Олександру Симчишину  Надія Вибрана. - В квартирах ще не холодно. Ми готові терпіти все. Потрібно думати і співчувати нашим синочкам і внукам, які такі мужні,і самі найкращі. Бережи їх, Боже!»

«Якщо людина сумлінна, то вона подумає, що воїнам нашим ще холодніше і не буде включати ті обігрівачі, світло,і поспівчуває». – підтримує Лілія Ящук.

«Мерзну, в квартирі 13, але принципово не включаю обігрівач, хоча маю», - зізнається Ирина Невзорова.

«Я теж, тому що мій син на війні, а я не можу грітись, коли йому холодно», - додає Лілія Ящук.

«…ми то еконимо, тільки питання якого, вибачте, милого?  - зауважує емоційно inka Tarasiuk - Ввечері всі ТЦ: що квартал, що оазис, що епіцентр і т. д, усі вивіски, і т. д на них сяюють, наче новорічні ялинки? Луна парк в парку сяє? Моя економія - це малесенька частинка від загального споживання так, як і кожної людини. Може би трохи і інші сфери економити світло почали, а не підсвічували на кожному кроці реклами? Вам так не здається?»

«Підтримую, - додає Ірина Малярчук. - Кругом вивіски, гірлянди на каві, зали торгові. Все на повну включено. Не всі, правда.Але більшість».

«Освітлюється вночі озеро на Озерній, стадіон біля 28 школи та перша лінія на першому парковому», - акцентує Inna Datsiuk.

«Чому не економлять ТЦ Оазис, Квартал? – цікавиться Іринка Сова. - Натомість в дитячих садочках - холодно. Зверніть увагу, будь ласка».

«По вулиці Прибузькій вечером освітлюються рекламні бігборди , власники їх економити не хотять», - констатує Юрій Загородний.

«…чому на заправках і магазинах новий рік, нехай їх штрафують», - пропонує Марія Пастушина.

«Чому не економлять магазини і торгові центри? Вся Зарічанська як новорічна ялинка», - підмічає  Юліана Цвігун.

«Я Вас поважаю, як мера, як керівника, як людину, але деколи мені здається, що Ви просто не хоче бачити те, що коїться у вас під вікнами! – зауважує Serhiy Serheiechev. - Знову все терпить простий люд, Ви ж господар міста, ваше рішення може все змінити. Візьміть начальника ГУНП, пройдіться вечером центром міста, попийте кави і все побачите на власні очі, все світиться яскравіше яскравого! Не тих Ви просите економити! З повагою!»

До слова, від четверга поліція Полтави з Інспекцією благоустрою патрулює місто, виявляючи підприємців, які не вимкнули зовнішнє освітлення та не реагуватимуть рекомендації. Їх будуть відключати від електропостачання .

Патрулюватимуть місто поліцейські й у Тернополі. Порушників притягуватимуть  до відповідальності.

«Сьогодні ввечері будуть працювати рейдові групи від міської ради по кав’ярнях, МАФах, - додав очільник міста в telegram -каналі. – Всі сіті-лайти і бігборди міста за годину споживають стільки ж енергії, як споживає 4-5 квартир в багатоповерхових будинках. При цьому ми змушуємо їх відключити. Ці питання зараз критичні. Тому кожен має відповідально до цього поставитися».

Зовсім вимикати вуличне освітлення у місті небезпечно. Без нього, наголоисв, можливі ДТП, збиті пішоходи та виникає загроза роботи диверсантів.

Зовнішнє освітлення в місті переводять в економний режим: коли працюють не всі ліхтарі. Та й усе зовнішнє освітлення Хмельнцького, зауважив, споживає енергії як 4-5 багатоповерхівок. Адже місто впродовж багатьох років встановлювало світлодіодні ліхтарі низького споживання. Що стосується бізнесу, то його закликали виключити вивіски, гірлянди з 18-ої до 23-ої. Чи прислухається?

 

Читайте також: 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Оксана Береза

    Хотілось би аби повідомляли про відключення завчасно. І дотримувались того переліку.
  • читач34

    Треба ще зважати на те, що з початку війни населення Хм.обл. і самого міста збільшилося в рази, а тому і споживання електроенергії не може бути на довоєнному рівні, тому, як не крути і як не економ, споживання у нашому регіоні буде значно більшим, ніж у центральній чи південній частині країни, навіть, якщо в кожного споживача буде ввімкнено по одній лампочці.
  • Маряна Кравчук

    Нехай подадуть опалення в будинки,бо в кого маленькі діти обігрівачі сутками включені

    Наташа Кармалита reply Маряна Кравчук

    Скажіть, будь ласка, а як записатись до вас на прийом?

    Наташа Кармалита reply Маряна Кравчук

    Oleksandr Symchyshyn знаєте, я хочу, щоб ви в історії Хмельницького були написані, як справедливий, мудрий та господарчий мер!

    Наташа Кармалита reply Маряна Кравчук

    Oleksandr Symchyshyn так, я пам'ятаю цю переписку, не потрібно нічого скидати, ну і що? Реакція від вас: усе вкрали, нічого немає... І знову вас не полишає це питання? Чому?...! Подумайте!!

    Oleksandr Symchyshyn reply Маряна Кравчук

    Наташа Кармалита

    Наташа Кармалита reply Маряна Кравчук

    Маряна Кравчук я уже писала йому, толку... За те як написала колись пост про прапор за великі гроші, зразу відповів, видно, що психологія для нього далека: людська природа така, що вона буде себе захищати перш за все, де знає, що точно вина!

    Маряна Кравчук reply Маряна Кравчук

    Наташа Кармалита так я з вами згідна,аптеки банки магазини і т д все як ялинка світиться

    Наташа Кармалита reply Маряна Кравчук

    Маряна Кравчук ви що? Вони краще відключать будинки чим бізнес, нехай наш мер пройдеться у вечорі по місту і подивиться, куди йде електроенергія!!!?

keyboard_arrow_up