Уламок російської ракети з вибухівкою впав на будинок 93-річної бабусі (ФОТО, ВІДЕО)

Уламок російської ракети з вибухівкою впав на будинок 93-річної бабусі (ФОТО, ВІДЕО)
Тут і далі фото з сайту Суспільне Хмельницький
  • Марія Ясінська саме спала в сусідній кімнаті, коли почула гуркіт. 

  • Уламок пробив дах і впав на підлогу.  

  • Частина ракети була ще з вибухівкою і дивом не здетонувала.

Під час п’ятигодинної повітряної тривоги 10 жовтня над Хмельниччиною збили 3 російські ракети. На жаль, ще 3 влучили в електропідстанцію в Хмельницькому. 

Уламки однієї з ворожих ракет, збитої нашою протиповітряною обороною, впали в одному із сіл Кам’янець-Подільського району. Частина ракети, повна вибухівки, поцілила в хату 93-річної бабусі. На щастя, та дивом залишилася жива. Про це розповідає Суспільне

“Щасливий випадок”

Це трапилось на території Староушицької селищної ради. Місцевий голова Анатолій Тимчук розповів, що уламок ворожої ракети впав на хату дев’яностотрирічної Марії Ясінської. А те, що шмат ракети з вибухівкою не здетонував, а сама бабуся вижила називає щасливим випадком.

Відео дня

— Над нами пролетіло шість ворожих ракет, і одна була збита, вона не долетіла до цілі. Дякуючи Богу, що ця жінка залишилась жива, тому що цей уламок залетів в сусідню кімнату, — розповів Суспільному Анатолій Тимчук.

Перелізла через “бочку”, повну вибухівки

Сама Марія Ясінська згадує, що того дня спала в сусідній кімнаті. Прокинулася, бо почула страшний гуркіт. 

— Коли я чую: гур-гур-гур, вже тут, у хаті, а я на постелі, та й думаю: «ой Боже, а то що це?» Бо ж не знаю, що це. Я тоді виходжу, спираюся на ту бочку, виходжу та й думаю: піду до сусіда, —згадує старенька.

Уламок розміром з газовий балон пробив клуню, дах будинку та впав на підлогу. Бабуся додає, що не могла й подумати, що металева діжка, на яку вона сперлась і через яку перелізла – це частина ракети з боєприпасом, який не здетонував.

“За дві хвилини до смерті”

Тим часом до бабусі саме йшла соціальна працівниця Світлана Сашуріна, аби перевірити свою підопічну. Жінка каже, була за дві хвилини до смерті.

— Чую дуже гул. Я голову підіймаю доверху і сюди летить шматок. Я думала, що це ціла ракета, а це, виявляється, летів її шматок — двигун, який впав в сусіда в городі. В мене почали труситися руки, одразу був шок. Це ж я мала бути тут, разом з цією бабкою, — згадує Світлана. 

Решта уламків російської ракети впали на сільські городи. Один знайшли біля садиби Максімових. Це — триметрова частина ракети, де міститься двигун. 

“Впало” 13 мільйонів доларів

За позначками на корпусі, додає Суспільне, можна приблизно визначити, що це була ракета «Х-101» типу “повітря-земля”. Ці ракети випускають з літаків-бомбардувальників. Вони долають до 5 тисяч кілометрів. 

Її вартість десь 13 мільйонів доларів США. Піротехніки ДСНС, які були на місці не надавали коментарів та заборонили з метою безпеки знімати їхню роботу. Вони забрали уламки ракети та знешкодили.

Староушицький селищний голова Анатолій Тимчук каже, що дах хати Марії Ясінської та клуню полагодять. Як тільки селищна рада надасть будматеріали, місцеві чоловіки все відремонтують. А те, що бабуся вижила — просто щасливий випадок. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Илона Сидорчук

    Публікуєте зараз, а в тексті вказуєте 10 жовтня. Навіщо лякаєте людей???

keyboard_arrow_up