На війні загинули п’ятеро воїнів з Хмельниччини

На війні загинули п’ятеро воїнів з Хмельниччини
Фото ілюстративне
  • Максим Зеленчонок, Олексій Кривіцький, Сергій Олійник – з Кам’янеччини.
  • Олександр Грузицький – зі Шепетівщини.
  • Олег Деліта – з Хмельницького району.

І знову втрати. Гіркі. Болючі. Непоправні. Ворог обов’язково заплатить за кожне життя, за кожну пролиту сльозинку.

Єдиний син і надія

Сумна звістка надійшла до Староушицької громади. У бою з окупантами загинув Максим Зеленчонок зі Старої Ушиці.

Відео дня

Йому було всього 24 роки…

«З перших днів війни Максим став на захист Батьківщини і пішов воювати добровольцем, - зазначають у громаді. - Прикро і боляче, що такі хлопці гинуть у самому розквіті сил.

«Єдиний син, матусина кровинка, її надія і її життя і біль навіки ... Щиро співчуваю», - зауважує під дописом Тамара Лановенька.

«Господи! Дай мамі сили пережити цей біль і втрату. Герою вічна пам'ять», - додає Касапчук Анна.

«Співчуття рідним, Максиму низький уклін, за його хоробрість», - акцентує Граневська Людмила.

«У цей важкий для України час схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічна пам'ять та слава Герою», - наголошують в громаді.

Про час поховання загиблого Воїна обіцяють повідомити  пізніше.

Він був бойовим медиком

Горе чорним крилом торкнулося і Кам’янець-Подільського.

«У бою за Україну, за наш з вами спокій загинув кам'янчанин Олексій Кривіцький, - сповістив у соцмережах міський голова Михайло Посітко. - Він був бойовим медиком - рятував поранених. Олексію назавжди 31...»

Невимовний біль для сім'ї, рідних, всіє Кам’янеччини та Хмельниччини.

«Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким полеглого захисника. Щодня пам'ятаємо Героїв, які боронили майбутнє України, - зазначив мер. - Вічна пам'ять Герою...»

Загинув у боях за Україну

Ридає Хмельниччина. 22 жовтня в Донецькій області, захищаючи Батьківщину, загинув Сергій Олійник.

26 жовтня Героя привезли додому.

Про це повідомив у соцмережах міський голова Кам’янець-Подільського Михайло Посітко.

«Поховають Сергія в селі Боришківці нашого району, - зазначив. -Якщо побачите траурний кортеж - схиліться на коліна. Вшануймо пам'ять Героя...»

 

 

Зовсім трішки не дожив до тридцятиліття

В останню дорогу Білогірська громада 23 жовтня провела Олександра Грузицького. Останній свій бій Герой дав 19 жовтня поблизу населеного пункту Нова Кам’янка Бериславського району, що на Херсонщині. Він зовсім трішки не дожив до свого тридцятиліття…

«Херсон, Берислав, Нова Каховка та інші міста області обов’язково будуть звільнені, на жаль, цієї перемоги вже не побачить наш земляк, - підкреслюють у Білогірській селищній раді. - Сьогодні Білогірська громада провела Олександра Грузицького в останню путь. Близькі, друзі, вчителі, однокласники та всі небайдужі мешканці нашої громади прийшли попрощатися з воїном. Ще одним захисником з нашого краю, який пожертвував собою заради кожного з нас. В цю гірку мить щиро поділяємо горе сім’ї та разом з Вами тужимо в глибокій скорботі. Спочивай з миром, Герой! Світла та Вічна пам’ять!»

 

Перепоховали Героя на батьківщині

Зі земляком, уродженцем Вовчої Гори  Олегом Делітою попрощалася Чорноострівська громада. Герой загинув на передовій ще 20 травня. Його  похоронили на  цвинтарі Краснопілля, що на Дніпропетровщині, а 25 жовтня пере похоронили на кладовищі Чорного Острова.

Церемонія прощання зі загиблим Захисником України відбулася на площі Магдебурзького права.

«Олег Деліта захищав цілісність кордонів нашої держави у складі 2 батальйону 5 роти 3 взводу 115 бригади, проявляючи стійкість, мужність і відвагу у щоденних боях за Батьківщину», - зазначають у громаді.

Народився Герой 8 березня 1992-го в мальовничій Вовчій Горі. По закінченню Чорноострівського НВК, у 2008-му, вступив у Чорноострівський ПАЛ, де здобув професію кухаря.

На цьому не зупинився, і згодом закінчив курси по зварюванню металу. Саме у цій професії знайшов себе та за нею працював у Вінницькій транспортній компанії.

25 січня 2020-го одружився. Разом із дружиною Катериною виховували двох чудових діток – доньку Дар’ю та сина Іллю.

«У родині, на роботі, в житті Олега знали, як турботливого сина та брата, доброго та люблячого чоловіка і батька, - зауважують у громаді. - Таким він назавжди і залишиться у пам’яті рідних, колег і друзів».

У час повномасштабного вторгнення ворога на територію України Олег зі сім’єю проживав у Подільську, що на Одещині. Звідки 3 березня 2022-го добровольцем вирушив захищати рідну землю.

«Висловлюємо щирі співчуття родині: матері Світлані Йосипівні, дружині Катерині, сину Іллі та доньці Дар’ї, братам Богдану, Андрію і їх сім’ям, - зауважують у громаді. - Вічна пам'ять і слава Герою! Мир та спокій його душі!»

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (347)
  • Раиса Ищенко

    Спіть спокійно наші Герої, вічна пам'ять вам
  • Tamara Malik

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ
  • Валентин Даньковский

    Вічна і світла пам'ять Героям України. Царство небесне. Співчуття рідним та близьким.
  • Володимир Романський

    Вічна пам'ять Героям!

keyboard_arrow_up