«Помер за рідну нашу Україну». У Хмельницькому попрощалися з загиблим військовим Рашадом Оруджевим

«Помер за рідну нашу Україну». У Хмельницькому попрощалися з загиблим військовим Рашадом Оруджевим
  • 33-річного захисника не стало 20 жовтня.

Хмельничани віддали останню шану загиблому військовому, сержанту Рашаду Оруджеву. 33-річний хмельничанин поліг у битві за Україну 20 жовтня. Сьогодні, 24 жовтня, у міській ритуальній службі відбулася церемонія прощання. На неї прийшли рідні, близькі, друзі, побратими, представники місцевої влади.

Батько Рашада Оруджева азербайджанець, а мати — українка. Сам Рашад професійний військовий, уклав контракт ще 2011 року. На війні він від самого початку, від 2014 року.

— Він солдат! Ми всі солдати України, завжди звільняти Україну від собак, щоб собак не було на нашій землі, вони вам не потрібні тут. Помер, загинув за Україну, цього вже вистачає, мені більше нічого не треба, ніяких орденів, ніяких грошей. Найголовніше — він загинув за Україну у бою, — розповів батько загиблого Алігулу Оруджев.

Відео дня

Брат Рашада Оруджева також воює. Батько розповів, що також готовий воювати, й чекає, коли його викличуть.

— Головне, що він помер за рідну нашу Україну, за нашу матір Україну. Щоб нам було, нашим дітям, нашим потомкам, нашим сестрам, щоб наших дівчат не ґвалтували тут, щоб вони не боялися, щоб вони жили вільно. Я готовий, чекаю, коли буде виклик, я піду, я нікуди не хочу бігти, я був у військового комісара, він каже — чекай четверту хвилю, я чекаю. Піду, готовий, — сказав Алігулу Оруджев.

У загиблого Рашада Оруджева залишилися батьки, дружина та діти. Поховали його на Алеї слави у мікрорайоні Ракове.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (140)
  • Наталья Панасюк

    Вічна пам'ять Герою царство небесне співчуття рідним та близьким
  • Віталій Українець

    كل نفس ذائقة الموت القرآن الكريم، سورة 3، الآية 5
  • Валя Цвиляк

    Світла та Вічна пам'ять Вічна Слава та Шана Герою України який віддав своє життя за волю та незалежність своєї рідної Батьківщини Царство йому Небесне Вічний Спокій Щирі співчуття рідним та близьким!
  • Анатолій Надобко

    Вічна пам'ять Герою нашої України!!!

keyboard_arrow_up