На війні загинули шестеро Героїв з Хмельниччини

На війні загинули шестеро Героїв з Хмельниччини
Фото з відкритих джерел
  • У Небесному війську стало на шість янголів більше.
  • Низько схиляємо голови перед ам’яттю Свя­тос­лава Уш­па­ле­вича, Віталія Векліча, Владислава Неборського, Павла Кириленка, Олександра Комарніцького, Євгена Березнікова.

Не висихають сльози матерів Хмельниччини. Війна один за одним забирає їхніх синів. Звістки чорними воронами летять у громади. І темніє день, розривається серце від болю.

Занадто високу ціну платимо за право бути вільними українцями в своїй Україні. Кожен визволений метр землі – просочений кров’ю найкращих Українців!

За цих кілька днів Хмельниччина втратила шестеро Воїнів. Троє загиблих – із Кам’янеччини.

Відео дня

Свя­тос­лав Уш­па­ле­вич – із перших днів війни був у самісінькому пеклі

У бо­ях під Хер­со­ном за­ги­нув жи­тель Ям­піль­ської гро­ма­ди Свя­тос­лав Уш­па­ле­вич. Герой із пер­ших днів вій­ни за­хи­щав Ук­ра­їну від во­ро­жих оку­пан­тів.

«Спи спо­кій­но, Во­їне. Доб­ра світ­ла пам’ять про те­бе і вдяч­ність за твій под­виг на­зав­жди за­ли­шать­ся у на­ших сер­цях. У цю ли­ху скорботну го­ди­ну вис­ловлю­ємо най­щи­рі­ші спів­чуття сім’ї, ро­ди­ні, дру­зям та поб­ра­ти­мам по­лег­ло­го Ге­роя, — зазначають у се­лищ­ній ра­ді. —Ге­рої не вми­ра­ють! Віч­на пам’ять!!! Сла­ва Ук­ра­їні! Смерть во­ро­гам»

Про да­ту та час зус­трі­чі за­гиб­ло­го Захсиника, а також міс­це і час прове­ден­ня по­хо­ван­ня в гро­ма­ді обіцяють повідомити додатково.  

Віталій Векліч – син і донька завжди пишатимуться таким мужнім батьком

«Ідуть кращі. Ті, хто ніколи не стоїть осторонь, хто відчуває обов’язок і гордість. Таким був 43-річний Віталій Векліч, військовослужбовець нашої 48-ої бригади, - зазначають у Кам’янець-Подільській міській раді й зі сумом сповіщають: - Сьогодні він загинув у селі Лежине Запорізької області».

Воїн - з Чемеровеччини. Ніколи не був байдужим до боротьби України за самобутність. Гідно стояв на Євромайдані. Був поранений. Брав участь в АТО.

«Якось Віталій писав, що відчуває гордість, будучи службовцем ЗСУ, - зауважують в мерії. - Гордість і невимовний біль за батька зараз відчувають його донька і син».

Загиблого Героя поховають у рідному селі.

Владислав Неборський – загинув, розміновуючи територію під Лиманом

Розміновуючи населені пункти Донеччини, 2 жовтня загинув кам’янчанин, військовослужбовець 48-ї бригади Владислав Неборський.

«Владу було лише 27, - зауважив у соцмережах міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко. - За Владом сьогодні горюють батьки і дружина. Його безцінний подвиг - зроблений свідомо, заради кожного з нас. Бо коли ступаєш по замінованій рашистами землі, знаєш, на що ідеш! З миром спочивай, наш Герою!»

Павло Кириленко – розміновував Донеччину, ризикуючи життям

Спільно із Владом Неборським 2 жовтня на Донеччині підірвався і його побратим – 31-річний Павло Кириленко. Герой також служив у 48-ій бригаді. Пліч-о-пліч з товаришами розміновував деокуповану територію, свідомо ризикуючи життям.

Родом  Герой - з Полтавщини. Сміливий і надійний. Любив книги і туризм.

«Такими є наші хлопці та дівчата, які сьогодні в самому пеклі передової, - додає мер Кам'янця-Подільського Михайло Посітко. - Болить за кожного українця! За кожну маму, в якої зараз рветься серце. Наші щирі співчуття! І вдячність за гідне майбутнє, за нашу волю! Бо заради цього українські бійці там».

Героя поховають на Полтавщині.

Олександр Комарніцький – отримав поранення, відновився та повернувся на передову

У боях за Херсонщину загинув мешканець села Масівці Хмельницької міської територіальної громади Олександр Комарніцький

Останній свій бій Герой дав 25 вересня поблизу Безіменного.

9 липня Захиснику виповнилося 32 роки.

Він народився і виріс у Масівцях. Після закінчення школи вступив до Кам’янець-Подільського педагогічного університету, а відтак -  пішов служити в армію, підписав контракт.

Його війна почалася ще в 2015-му. Пішов в АТО, щойно звідти повернувся батько. По суті, замінив його на полі бою. У 2021-му повернувся додому, кілька місяців побув – й знову на фронт. Пройшов Попасну, Гірське, Золоте, Врубівку. Отримав поранення, відновився й – на передову.  

У рідній Масівці Героя зустріли живим коридором.

«Невимовний біль і втрата для родини, громади та всієї України. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. Вічна і світла пам'ять нашому Захиснику!», - зазначають у сільській громаді.

В останню дорогу Воїна провели 1 жовтня. Він навіки спочини в рідному селі.

Фото сайту ye.ua

Євген Березніков - повернувся з-за кордону й пішов добровольцем на фронт

У неділю, 2 жовтня, Староушицька громада прощалася з Євгеном Березніковим.

Воїн загинув 28 вересня, виконуючи бойове завдання поблизу населенного пункту Горобіївка Дворічанського району Харківської області, під час ворожого артилерійського обстрілу. Йому назавжди буде 24 роки.

Провести в останню путь Героя прийшло багато людей. Рідні, близькі, знайомі, мешканці громади, бойові побратими.

Відкритий серцем, щирий душею, завжди готовий допомогти, добрий і надзвичайно чуйний. У селі його любили й поважали.

Народився Євген у Рункошові. Закінчивши чотири класи місцевої школи, вступив до Грушківського НВК І-ІІІ ступенів, відтак - до Чернівецького професійно-технічного училища на електрозварювальника.

Завершивши навчання, поїхав за кордон. Там працював, допомагав сім’ї, а дізнавшись про повномасштабне вторгнення росії  - повернувся додому і, як справжній патріот, 8 березня пішов добровольцем захищати Україну від загарбників.

«Схиляємо голови у глибокій скорботі за Героєм! Низький уклін сім'ї за виховання патріота рідної землі! Вічна пам'ять та слава бійцю Євгену Березнікову! – зазначають у громаді. - Перед кожним загиблим Героєм ми в боргу за наш щоденний спокій! Пам’ятаймо! Герої не вмирають!»

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (226)
  • voskoboynyk_ludmyla

    Низький уклін 🙏🙏🙏
  • Angelica Polischuchk

    Вічна пам'ять
  • Алексей Котоний

    Вечная память Героям
  • Оксана Раімова

    Вічна пам'ять Героям!

keyboard_arrow_up