Загиблим захисникам з Волочиська присвоїли звання “Почесного громадянина”

Загиблим захисникам з Волочиська присвоїли звання “Почесного громадянина”
Фото Героїв зі сторінки Волочиської міської ради

Портрети Героїв розмістять на Алеї почесних громадян міста. 

У Волочиську присвоїли почесне звання двом загиблим захисникам. Відтепер двоє Героїв навіки стали “Почесними громадянами Волочиської міської територіальної громади”. Це Ібрагім Оздоєв та Василь Василенко. Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету громади, інформують у міській раді

— Портрети воїнів будуть розміщенні на Алеї почесних громадян Волочиської громади. Пам’ять про героїв навічно залишиться у наших серцях, — зазначають в мерії. 

Нагадаємо, обидва воїни загинули в жовтні 2022 року. Ібрагім Оздоєв поклав своє життя під час штурмових дій на Херсонщині. Він був солдатом ЗСУ. 

Відео дня

Вдома залишилась мати, дружина та донечка. Ібрагім Оздоєв народився 18 грудня 1991 року, закінчив Вязовецьку школу. Працював на місцевому підприємстві «Агробізнес».

Під час виконання бойового завдання на Херсонському напрямку, від кулі снайпера загинув солдат Василь Василенко.

Свого захисника не дочекались додому мати, дружина, двоє дітей та сестра. Василь Василенко народився 19 квітня 1975 року, закінчив Кривачинецьку загальноосвітню школу, Волочиське професійно-технічне училище. Проходив строкову службу в лавах ЗСУ. Працював у «Агробізнесі» та на автозаправці “ОККО” у Війтівцях. А останні роки був приватним підприємцем.

Ще в 2014 році Василь хотів стати на захист України, та не пройшов за станом здоров’я. На початку війни, 25 лютого пішов добровольцем на фронт, щоб захистити найважливіше — свою сім’ю. Воював під Балаклією, звільняв Куп’янськ.

Нагадаємо, цьогоріч у Хмельницькому звання “Почесний громадянин” посмертно присвоїли 94 Героям. Поіменний список читайте за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ніна Трачук

    Вічна.память.царство небесне і земля буде вам пухом
  • Ганна Розумна

    Вічна світла пам'ять співчуття рідним та близьким
  • Наталя Шведа

    Вічна пам'ять Амінь
  • Маріна Фурман

    Вічна і світла пам'ять героям

keyboard_arrow_up