Війна забрала життя чотирьох воїнів з Хмельниччини

Війна забрала життя чотирьох воїнів з Хмельниччини
Світлини зі сторінок громад Хмельниччини
  • Хмельниччина попрощалася з Воїнами Юрієм Ващуком, Сергієм Главацьким, Юрієм Пододименком, як знову горе: ворожа куля обірвала життя Захисника Віталія Марманюка.

Страшна звістка вкотре надійшла на Кам’янеччину.

Ворожа куля на херсонському напрямку обірвала життя командира відділення 128 Закарпатської окремої Гірсько-штурмової бригади, жителя села Біла Віталія Марманюка.

Йому було лише 31.

Відео дня

«Невимовний біль для родини. Вдовою залишилась молода дружина, осиротіли малолітні діти, - зазначає голова Кам’янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич. - Щирі співчуття рідним і близьким. Світла пам‘ять Герою!»

Про дату та місце прощання з Героєм наразі місцева влада не повідомляє.

Ще один мешканець Ізяславщини став ангелом у Небесному Строю. Лави Українського Воїнства на небі поповнив старший солдат, старший навідник першого гранатометного відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону Юрій Ващук.

«Живим коридором» Ізяславщина зустріла 17 жовтня тіло Героя.

Після повномасшабного вторгнення росії 26-річний мешканець Михніва без вагань став до бою, на захист Батьківщини.

«Героїчно боронив нашу землю, виганяючи ворога з терен України. Та, на жаль, 25 вересня спалахнула на небі зірочка душі Юрія, - зазначають в Ізяславській міській раді. - Це непоправна втрата для сім'ї, рідних, побратимів, односельців, усієї нашої громади».

Прощання зі загиблим Воїном відбулося в Михнові.

«Ізяславська громада, низько схиляючи голови перед світлою пам’яттю вірного сина України, розділяє біль важкої втрати і висловлює співчуття рідним і близьким загиблого, - зауважують у мерії. - Вічна пам‘ять, честь і шана новітньому Герою!»

У жалобі Грицівська громада. Віддаючи шану та славу, небайдужі грицівчани навколішки, з тугою в серці та зі слізьми, з синьо-жовтими прапорами та квітами 15 жовтня провели в останню путь Героя Сергія Главацького.

Воїн 1971-го року народження. Закінчив Грицівську восьмирічну школу, пізніше навчався у Грицівському ВПТУ №38.

«Впевнений у собі, товариський, мужній, хоробрий воїн стояв на передових позиціях, захищаючи рідну землю від ворога. Задля перемоги України у цій жорстокій війні загинув під час виконання бойового завдання. Надійну опору та вірного друга втратила дружина, - зазначають у селищній раді. - Сергій назавжди залишиться в серцях близьких друзів та бойових побратимів! Жителі громади у скорботі схиляють голови перед подвигом воїна-захисника. Слава Україні! Героя Слава! Герої не вмирають!»

«Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини... То ж нехай добрий, світлий спомин про Главацького Сергія Георгійовича стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував, - зауважують бойові побратими батальйону територіальної оборони, військова частина А 7181. - Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови у скорботі».

В останню дорогу єдиною великою родиною 15 жовтня свого земляка Юрія Пододименко, який героїчно загинув у бою з російськими загарбниками, захищаючи свою землю, провела й Гвардійська громада.

«В ці скорботні дні вся наша громада, депутатський корпус, виконавчий комітет сільської ради, односельчани, побратими глибоко сумують та висловлюють щирі співчуття батькам, дружині, всій родині. Разом з ними розділяємо велике горе, яке прийшло в їх родину, - зазначають у сільській раді. - Жодними словами не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душі. Світлий, добрий спомин про звитяжного захисника України назавжди залишиться у наших серцях! Вічна пам’ять і Слава Герою, який ціною власного життя захищав нашу державу від російського окупанта».

У громаді наголошують, що Захисник для всіх «був, є і буде прикладом мужності і відваги, гідним оборонцем нашої держави, він загинув за мир, за правду, за рідну мову, за рідну землю.

«Він той, що виборював нам майбутнє!  - акцентують - Герої не вмирають, вони вічно житимуть серед нас! Бо допоки в наших серцях живуть такі Герої – буде жити Україна! Вклоняємось перед відвагою, стійкістю та патріотизмом Воїна. Спи спокійно Герою. Вічна тобі пам'ять і вічна Слава! Слава Україні! Героям Слава!»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (163)
  • Ojga Bpublewcka Bpyblewcka

    Вічна пам'ять царство небесне героям а рідним співчуття
  • Ганна Мудь

    Вічна пам'ять Героям
  • Оксана Пшедзял

    Вічна пам'ять Героям!
  • Наталя Зубченко

    Вічна пам'ять Героям

keyboard_arrow_up