Наймолодшій волонтерці - 5. Як діти зі Старокостянтинова допомагають ЗСУ

Наймолодшій волонтерці - 5. Як діти зі Старокостянтинова допомагають ЗСУ
  • Найменшій Поліні - всього 5 років, Емілії - 8. Шестеро дітлахів об’єднались, аби допомагати ЗСУ. 
  • У рідному Старокостянтинові маленьких волонтерів знає чимало людей. 
  • Розповідаємо, як дітлахи допомагають наближати перемогу.

Все розпочалось з гри у блок-пост. Компанія дітлахів на вулиці Свободи зупиняла автівки. Далі впевнено й по-дорослому розпочинали діалог вітанням “Слава Україні!”, “Україна…”, “Батько наш…”. Водії повинні були відповідати на запитання й продовжити фразу, а згодом назвати вигаданий малечею пароль. Тоді таке дійство викликало посмішки у водіїв, перехожих. Люди пригощали дітей цукерками. А компанію згодом почали називати “свободівцями” від назви вулиці, на якій проживають. 

Серед них була і 8-річна Емілія. ЇЇ мама Вікторія Бондар розповідає, саме з цієї гри розпочався їхній волонтерський шлях. Блок-пост проіснував місяць. А далі та ж компанія дітлахів взялась допомагати військовим. 

  • Команда  складається з шести діток: Бондар Емілія, Богуславський Єгор, Іванюк Матвій та його сестричка Поліна, Савчук Оля і Носов Платон. Спочатку це була гра на вулиці “Блок пост”. Одного дня я їм показала відео, де дітки таким чином допомагають нашим воїнам.І вони теж захотіли допомагати. Інші батьки теж підтримали ініціативу. Ми їм допомогли облаштувати блок-пост в нас на вулиці. Загалом проєкт пробув місяць. Надалі з'явилися ідея реалізовувати випічку та вироби ручної роботи. Цей проєкт в нас діє і дотепер. Реалізовуємо вироби і випічку найчастіше біля ТЦ “Фора”, іноді й біля церкви. Дітки роблять все, що в їхніх силах, - розповідає мама Вікторія. 

Відео дня

До слова, наймолодша волонтерка команди - Поліна. Дівчинці всього 5 рочків. Друзі активно вигадують різноманітні способи, аби підтримати захисників. До прикладу, на Різдво вони організували “Благодійну коляду”. Виручені кошти за колядки передали волонтерам. 

  • Дітки хочуть скорішої перемоги й щоб над їхніми головами не літали ракети, щоб не чутно було більше виття сирен. Через це вони роблять все, що в їхніх силах до наближення перемоги. Щоб наші воїни швидше поверталися живими з передової і скоріше вигнали окупантів з нашої України, - додає мама волонтерки Емілії. 

Загалом вдалось зібрати вже понад 50 000 гривень. Ці кошти дітлахи передають ГО "Учасники АТО міста Старокостянтинова”, а ті купують все необхідне для військових.

Читайте також:

9-річна Евеліна зі Старокостянтинова співає на ринку і віддає гроші військовим

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up