Незадовго до загибелі одружився. Історія 26-річного військового Артура Терпелюка

Незадовго до загибелі одружився. Історія 26-річного військового Артура Терпелюка
  • Артур став на захист країни в березні 2023-го. 
  • Він мав безліч планів на життя, а незадовго до загибелі військовий одружився.
  • Вдома 26-річного воїна не дочекались бабуся, тітка, маленька сестричка і дружина. 

«На щиті» до рідної Славути повернувся Артур Терпелюк. Він проходив строкову службу у 21, а коли почалась повномасштабна війна став на захист країни. 

«Він любив бабусю і просив, щоб вона його дочекалась. Обожнював маленьку сестричку Вероніку», – зі сльозами говорять рідні військового. 

Артур загинув у Запорізькій області. Йому було 26. Розповідаємо історію воїна з Хмельниччини.

Відео дня

«Мав золоті руки»

Артур народився і ріс у Славуті. Тут закінчив загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 3. Після навчання, в 2019-му, хлопець проходив строкову службу на Черкащині. Кажуть, там він себе зарекомендував як відповідальний і дисциплінований солдат. 

Рідні розповідають, коли Артурові було 19, померла його мама. Він ріс з бабусею і тіткою. Також в нього залишилась 12-річна сестричка, яку він любив понад усе. 

До повномасштабної війни хлопець займався ремонтами – мав «золоті» руки, тому брався за будь-яку роботу. Працював деякий час різноробочим у Польщі. 

У березні 2023 року Артур став до лав ЗСУ.  Проходив службу при військовій частині на посаді водія стрілецької роти. 

Казав: «Бабусю, я повернуся…»

Як розповідає журналістці vsim.ua тітка Світлана, Артур став на захист країни добровільно. Мав багато планів на життя і справ, які хотілося реалізувати. Коли приїздив додому, то завжди заспокоював рідних – бабусю, тітку і сестричку Вероніку. 

– Він дуже любив свою бабусю, дуже любив сестричку Вероніку. Вона так плаче за ним…Коли він їхав, то казав: «Бабусю, я повернусь. Все тобі допоможу – головне, щоб ти була жива». А мені наказував глядіти сестричку, бо він її дуже любив. Обіцяв подарувати їй на день народження ноутбук, – каже пані Світлана. 

Рідні додають, незадовго до загибелі чоловік одружився. 13 березня йому виповнилось 26 років, а за два тижні Артур Терпелюк загинув. 

Як повідомляли у Славутській громаді, сталось це під час штурмових дій в районі населеного пункту Новодарівка Пологівського району Запорізької області.

Військовий «на щиті» повернувся до рідної Славути. Прощались з ним 9 квітня у церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Поховали Артура Терпелюка на «Новому кладовищі». Вдома його не дочекались батько, бабуся, тітка, сестра і дружина. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Оксана Топольницкая

    ВИЧНА ТА СВИТЛА ПАМЯТЬ ГЕРОЮ!!!
  • Володимир Шаховал

    Герою Слава, співчуття рідним.
  • Алла Мельничук

    ВІЧНА пам'ять та царство небесне ГЕРОЮ УКРАЇНИ.
  • Галина Кравець

    Вічна пам'ять Герою!

keyboard_arrow_up