Поховали через два роки після загибелі. Історія Вадіма Борищука зі Старокостянтинова

Поховали через два роки після загибелі. Історія Вадіма Борищука зі Старокостянтинова
  • Вадім Борищук загинув у 2022 році.

  • Його тіло змогли ідентифікувати лише за два роки.

  • Дізнавайтеся історію 26-річного військового зі Старокостянтинова.

Батьки Вадіма Борищука намагалися дізнатися бодай якусь інформацію про свого зниклого сина. Його мама, пані Тетяна, каже – вірила, що син живий до останнього. Мовляв, він дуже розумний та спритний. Тож сподівалася на те, що того дня Вадім зумів врятуватися з-під ворожих куль.

Попри надії та віру рідних, дива не сталося. Вадіма Борищука поховали 5 квітня. Рівно за два роки після того, як він загинув.

Відео дня

Не зізнався рідним, де саме несе службу

Вадім Борищук родом зі Старокостянтинова. Змалку був дуже активним та усміхненим, –  розповідає його мати, Тетяна. «Він мав просто сяючу посмішку», – говорить вона. 

Нет описания фото.

Вадім навчався в Старокостянтинівському ліцеї імені Михайла Рудяка. Закінчив 9 класів. Згодом продовжив навчання в училищі. Вже з 2014 року перебував на службі. Коли повернувся – взявся за свою улюблену справу. Мова йде про ремонт автомобілів, якими хлопець дуже цікавився. Мати каже – Вадім планував у майбутньому відкрити власну автомайстерню.

Вже під час повномасштабної війни Вадім не зізнався мамі, у якій саме області України він перебуває. Казав, що поблизу кордону з білоруссю. Лише згодом рідні дізналися, що він брав участь у деокупації Київщини. Після тих подій він із пораненнями потрапив у госпіталь. 

- Казав, що сидить під білоруссю. Мовляв, їх там годують, все добре. Ми часто тоді спілкувалися телефоном, але він нічого не розказував. Це я вже про все лише зараз стала дізнаватися, – каже Тетяна.

Загинув від прямого влучання в танк

Як розповідає Тетяна, пізніше Вадіма перевели на посаду механіка-водія танка в іншу бригаду. Він перебував на Миколаївщині. 5 квітня 2022-го поблизу Снігурівки почався бій. Мати Тетяна каже – того ранку телефонувала до сина. Йшли гудки, та ніхто не відповідав. Трішки згодом набирала його номер знову. Та тоді зв’язку з Вадімом вже не було.

Від того дня Вадім Борищук був безвісти зниклим. Про це матері повідомила дівчина воїна. Вони служили в одній військовій частині.  

Пані Тетяна розповідає: до останнього вірила, що Вадім живий. Каже – у танку є нижній люк, тож вона сподівалася, що син зумів врятуватися через нього. «Вірила, що він встиг вискочити тим люком», – говорить жінка. 

Нет описания фото.

Тіло Вадіма Борищука змогли ідентифікувати за зразками ДНК лише цьогоріч. Батькам повідомили – син загинув внаслідок прямого влучання у люк танка. На той момент йому було 26 років. 

Окрім батьків у Вадіма Борищука залишилася рідна молодша сестра. Старокостянтинів прощався з захисником 5 квітня. Рівно за два роки після його загибелі. Поховали Вадіма на міському кладовищі.

Возможно, это изображение 1 человек и текст

Читайте також: Загинув 46-річний воїн з Хмельницького Ростислав Чайковський: історія добровольця

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Володимир Шаховал

    Герою Слава, співчуття рідним.
  • Алла Мельничук

    ВІЧНА пам'ять та царство небесне ГЕРОЮ УКРАЇНИ.
  • Микола

    Царство йому небесне! Вічна пам'ять і блаженний спокій герою!!!
  • Любов Вичавка

    Вічна пам'ять Герою

keyboard_arrow_up