Одружився на фронті. У Хмельницькому попрощались з 28-річним Іллею Доценком

Одружився на фронті. У Хмельницькому попрощались з 28-річним Іллею Доценком
  • Цього літа Іллі мало б виповнитись 29. 
  • З фронту його не дочекались дружина і мама. 
  • Сьогодні, 10 червня, з воїном прощались у Хмельницькому.

“Воїн, який ніколи не помре”, - це слова побратимів Іллі Доценка, який воював з ними пліч-о-пліч. Військовий родом з міста Сватове, що на Луганщині. Він пішов звільняти країну від ворога рік тому. Молодий, мужній і відданий... Таким він назавжди залишиться в пам’яті своїх товаришів.

Сьогодні, 10 червня, у будинку ритуальних обрядів прощались з “Греком”. Віддати йому останню шану прийшли небайдужі хмельничани, знайомі і друзі. 

Побратим з позивним “Альф” служив з Іллею в одному підрозділі. Розповідає, для нього він був справжнім другом. 

Відео дня
  • Був справжнім героєм, другом, який відданий своїй Батьківщині. Він пішов на фронт, щоб звільнити нашу країну від ворога. Це було основне його бажання. В нього було дуже багато планів на життя, - каже військовий. 

Побратим також поділився історією з весілля Іллі. Чоловік одружився з коханою будучи на фронті. 

  • Це було онлайн-весілля. Ми зібрались з побратимами і подарували йому годинник в якості весільного подарунку, - каже “Альф”. 

Відомо, що у військового залишилась дружина і мама. Під час прощання з воїном озвучили повідомлення, яке залишили про Іллю його побратими. Ось що вони написали:

  • Багато його подвигів, про які напевно ніколи не дізнаються цивільні, залишаться в пам’яті побратимів, які в той момент тримали зброю поряд з ним...Це воїн, який ніколи не помре. Це водій, який їздив там, де навіть повзти було неможливо. Він був не тією людиною, яка б хотіла, щоб за ним плакали. Але стримувати ці сльози люті просто неможливо…Він виходив на завдання з лукавою посмішкою і саркастичним жартом. Можливо в нього і була певна доля страху, але його спокій, почуття гумору і водійська майстерність вселяла впевненість в тому, що по дорозі не буде проблем. Він бачив перед собою ціль і з гордо піднятою головою виконував її. Друже Грек, ти гідний син Луганщини. Ти залишився назавжди в нашому строю, - написали побратими. 

Зі слів побратимів, Ілля загинув 6 червня на Запорізькому напрямку внаслідок ракетного обстрілу. 

Захисника поховали на Алеї Слави, де знайшли вічний спокій більше 200 хмельницьких Героїв. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (708)
  • Євген Харитонов

    Світла пам'ять!
  • Володимир Марченко

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ УКРАЇНИ.
  • Науменко Валентина

    Царство небесне світла пам'ять Герою , щирі співчуття рідним
  • Маша Цуркан-Малиш

    Вічна пам'ять царство небесне, Слава Герою

keyboard_arrow_up