Переселенка організувала на Шепетівщині «кухонний батальйон»

Переселенка організувала на Шепетівщині «кухонний батальйон»
Світлини зі сторінки «Вісті Барвігківщини» та Shepetivka.com.ua
  • Спільно зі сім’єю та волонтерами вона робить закрутки для захисників.

До Плесни, що на Шепетівщині, з Барвінкового, що на Харківщині, Юлія Тисевіч зі своєю чисельною ріднею евакуювалася ще в квітні.

Мама, тітка, 80-літній дідусь і семеро діточок розмістилися в будиночку, який безкоштовно надала місцева жителька Надія Пащенко.

Відео дня

Облаштувати побут допомогли місцеві волонтери Руслана та Олександр Ребекевші-Дем’яненко.

«Ці добрі люди приїхали до нас з повним бусом речей. Привезли продукти харчування, засоби гігієни, посуд, постіль, рушники, стільці, шафи для одягу, для дітей - іграшки та смаколики», -  оповіла Юлія виданню «Вісті Барвінківщини».

Відтоді й зав’язалася її дружба із гуманітарним центром «Від людини до людини», створеним Русланою. А там щодня вирує життя: для дітей влаштовуються різні майстер-класи, відбуваються цікаві творчі заходи, дорослі організовують «гуманітарні десанти», накопичуючи банк вживаних речей, а відтак -  роздають їх тим, хто цього потребує.

Довго не вагаючись Юлія вирішила також волонтерити. Ідею підказало осінь, що наближалася. Взялася за консервацію, бо захисникам на передову ой, як потрібна буде домашня смакота.

Кинула клич між місцевих городників, й у кого, які залишки врожаю з присадибних ділянок були, - приніс до гуманітарного центру. Усе закрутилося-завертілося: огірки, помідори, перець, цибуля, кабачки, морковка, часник, банки, спеції, цукор, олія…

«Наша домашня кухня перетворилася на міні-цех з консервування, - зауважила Юлія. - За вже перевіреними домашніми рецептами закривали різну смакоту для тих, хто боронить нашу країну».

Працювали всією родиною. Долучалася й дітвора: мила овочі, чистила, різала, сортувала.

Тільки за останні кілька днів Тисевічи видали «на гора» понад сотню бутлів овочевих салатів, маринованих огірків, помідорів, кабачків. Кожна банка  - унікальна. На кожну - наліпили спеціально придуману, намальовану й роздруковану кольорову етикетку. На ній вказали, що продукт від барвінківчан.

«Крім того, я із дівчатами у центрі ще більше 150 банок закруток зробила. Втомлююся, звичайно, але роблю це з душею, бажанням. Хай смакують вояки», - наголосила з усмішкою газдиня.

Справжнісінький тобі на Шепетівщині під її орудою діє невтомний «кухнонний батальйон». 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up