Пішов добровольцем на другий день війни: попрощалися з Вадимом Бахурським з Хмельницького

Пішов добровольцем на другий день війни: попрощалися з Вадимом Бахурським з Хмельницького
  • На Херсонщині захисник отримав поранення та дві контузії. 

  • В лікарні його серце зупинилось.

  • Вадиму назавжди — 37

Сьогодні, 1 березня, у Свято-Георгіївському храмі провели в останню земну дорогу хмельничанина Вадима Бахурського. Вадим захищав країну в лавах 106 окремої бригади тероборони. Серце військового зупинилось від отриманих травм 21 лютого у лікарні. Поховали Героя з усіма почестями на кладовищі мікрорайону Ракове.

«Він не служив і не мав досвіду. Але одразу в перший день повномасштабного вторгнення записався у добровольці. Не міг інакше», - так говорить про Вадима його сестра Олена Хіблень. 

Хлопець рано залишився без батька. А згодом померла і мама. Найріднішою людиною для нього була сестра. Вадим закінчив школу в селі Чабани Хмельницького району, після чого навчався у ВПУ №8 на столяра. До початку повномасштабної війни працював будівельником. А 25 лютого 2022 вирушив до війська добровольцем. 

Відео дня

У квітні 2022-го Вадима відправили служити на Харківщину. Він був солдатом-стрільцем. 

Олена розповідає, що Вадим дуже любив куховарити. Вважає це даром від Бога, адже йому  подобалось і завжди вдавалось. На фронті військовий готував свої страви побратимам. 

Останній рік вони воювали на Херсонському напрямку, де Вадим отримав важке поранення й опинився у лікарні. Звідти так і не повернувся, - згадує про Героя побратим.

– Вони прийшли з позицій і біля їхньої хати прилетіло. Вадим отримав поранення. Був в реанімації цей час, вже не говорив, але мене чув. Я розмовляла з ним, говорила: «Все буде добре, ми всі тебе любимо і за тебе молимось». Він дуже хотів щось відповісти, але не міг…, – згадує зі сльозами на очах сестра. 

Рідні кажуть, Вадим мав прості й земні плани на життя. Мав стосунки, після перемоги мріяв поїхати з коханою в Карпати. 

Йому назавжди — 37. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Alla Bayda

    Низький уклін Герою…
  • Маріна Фурман

    Вічна і світла пам'ять герою України
  • Maks

    Тож 31000 за всю війну померло
  • Алла Мазур

    Вічна пам'ять Герою

keyboard_arrow_up