Поїхав на війну у 16 років. У Хмельницькому попрощалися з Віталієм Леськовим

Поїхав на війну у 16 років. У Хмельницькому попрощалися з Віталієм Леськовим
  • 21-річний військовий загинув 5 липня.

  • Переглядайте фоторепортаж з церемонії прощання.

На війні загинув хмельничанин Віталій Леськов. Це сталося у вівторок, 5 липня. Полеглому захиснику України був 21 рік. Сьогодні, 9 липня, з ним попрощалися у Хмельницькому. Церемонія відбулася у міській ритуальній службі. На неї прийшли рідні, друзі, побратими, представники місцевої влади.

Віталій Леськов був членом організації «Сокіл Хмельницький». Її керівник та друг загиблого Назарій Чепко згадує про нього так:

— Вперше Віталій поїхав на фронт у віці 16 років, був у Добровольчому корпусі і вже тоді відчув смак війни. Я думаю, багато не треба говорити, якщо дитина в 16 років їде на війну, а мамі каже, що їде у вишкільний табір. Цим сказано дуже багато. Віталій продовжив службу в Збройних силах, став повнолітнім, 2019 року підписав свій перший контракт. Коли вперше поїхав на фронт, їхав повоювати, був під обстрілами, солдат 16-річний, я не скажу, що спецназівець, але поїхав проте, не побоявся.

Відео дня

Ярослав Місюренко разом з Віталієм Леськовим закінчував школу, вони навчалися у паралельних класах, а після випуску певний період проводили разом час. Ярослав згадує про загиблого так:

— Він був дійсно справжнім націоналістом, він справді любив Україну, завжди у нього була така енергетика, патріотичного характеру і звичайно було дуже несподівано дізнатися таку сумну звістку, знаючи, що це твій одноліток, з яким ти провів багато років разом. Був енергійним, веселим, завжди заряджав компанію, в якій був, завжди привертав увагу до себе. У нього було неймовірно багато друзів, багато близьких людей, тих, кому він був дорогий.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олена Присяжнюк

    НИЗЬКИЙ УКЛІН ТОБІ НАШ ГЕРОЙ УКРАЇНИ. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ І СЛАВА НАШОМУ ЗАХИСНИКУ. ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ТОБІ НАШ ГЕРОЙ УКРАЇНИ.
  • Читач44

    Справжній Герой !!!Земля пухом та ВІчна пам'ять Герою!!
  • Читач72

    Наш святнй обов"язок пам"ятати про подвиг нашого Героя-захисника та шанувати цінності за які покладено життя!
  • Olga GRS

    Який молодий, цвіт нації! Вічная пам'ять...  Співчуття родині

keyboard_arrow_up