Прикордонник з Хмельницького, який повернувся з полону, отримав звання Героя України (ФОТО, ВІДЕО)

Прикордонник з Хмельницького, який повернувся з полону, отримав звання Героя України (ФОТО, ВІДЕО)
Фото зі сторінки МВС України
  • Валерій Падитель пройшов важкі бої за Маріуполь та потрапив до російського полону. 

  • 21 вересня він повернувся до України. 

  • Президент присвоїв військовому високе звання, нагородив орденом та почесною стрічкою. 

Полковник Валерій Падитель – командир Донецького прикордонного загону. 24 лютого його підрозділ вступив у битву за Україну. Разом зі своїми побратимами він пройшов важкі бої за Маріуполь. Далі було пекло російського полону.

Під час обміну 21 вересня Валерій Борисович повернувся на рідну землю. Після реабілітації, кажуть в МВС, він готовий повернутися в стрій, щоб знову захищати Батьківщину від російської нечисті.

Відео дня

Днями командиру Падителю присвоїли звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка». Про це йдеться в указі Президента України №706/2022.

Фото Держприкордонслужби

— За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» Падителю Валерію Борисовичу — полковнику, — зазначено в документі. 

А також він отримав Почесну стрічку з рук Президента України.

Валерій Падитель 26 липня 1978 року народився у місті Дунаївцях на Хмельниччині.

Закінчив Національну академію Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Служив у Херсонському, Львівському, Мостиському, Чопському, Харківському, Сумському та Донецькому прикордонних загонах, а також в Північному та Східному регіональних управліннях Державної прикордонної служби України.

З 2021 року його назначили командиром Донецького прикордонного загону. Також Валерій падитель є Лицарем ордену Богдана Хмельницького. 

Читайте також:



 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up