Військового з Хмельницького нагородили «Срібним щитом» за допомогу в затриманні розбійника

Військового з Хмельницького нагородили «Срібним щитом» за допомогу в затриманні розбійника
Тут і далі фото зі сторінки ГУ НП у Хмельницькій області
  • Кілька днів тому десятирічну дитину в ліфті пограбував злодій.

  • Їй на допомогу кинувся сусід, який почув крики.

  • Тим рятівником виявився військовий, який повернувся з передової додому через поранення. 

Днями, в Хмельницькому серед білого дня пограбували десятирічну дівчинку. Нагадаємо, це трапилось 7 жовтня в одній з багатоповерхівок. Дитина зайшла в ліфт, а слідом забіг невідомий.

Чоловік дістав предмет, схожий на зброю. Погрожуючи дитині, забрав у неї телефон і втік, щойно ліфт зупинився.

Дівчинка вибігла за розбійником аж у двір, почала кликати на допомогу. Її допоміг перехожий. Він спіймав грабіжника, відібрав у нього телефон, але самого чолов’ягу втримати не зміг. Той вирвався і накивав п’ятами.

Відео дня

Тим перехожим був Дмитро Півень — військовий, який щойно повернувся з фронту додому. Дмитро отримав поранення на війні та приїхав лікуватися. Чоловік почув крики і кинувся на допомогу.

Йому вдалося затримати зловмисника та забрати у нього викрадений мобільний. Проте, підозрюваний вирвався та почав тікати. Військовослужбовець через біль у нозі не зміг його наздогнати та викликав поліцію, яка за кілька годин розшукала і затримала нападника.

Хороброго захисника запросили до Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області. Дмитро прийшов разом із донькою Євгенією. За хоробрий вчинок та допомогу в затриманні розбійника військового нагородили поліцейською відзнакою «Срібний щит». 

Нагороду Дмитру вручив заступник начальника управління Андрій Чайковський. Поліцейський щиро подякував військовому за проявлену мужність під час вчинку, а юній Євгенії, яка, до речі, є одноліткою потерпілої, вручив дитячий символ поліції Хмельниччини — Славка Хоробрика.

Сам захисник скромно зізнається, що не вчинив нічого неймовірного, зазначають в поліції. 

Не бачу у своєму вчинкові нічого особливого, — зауважив Дмитро Півень. — Думаю, на моєму місці так вчинив би кожен.

До слова, того нападника затримали. Ним виявився 40-річний хмельничанин. Слідчі вже оголосили йому про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений в умовах воєнного стану). І «світить» грабіжникові дітей від 8 до 15 років в’язниці. На час досудового розслідування, зазначають у поліції, суд взяв підозрюваного під варту.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Таня Ткачук

    Молодець!
  • Валентина Гриб

    Два дні тому їхала до Хмельницького. І цей чоловік з цією дівчинкою їхав в цій же маршрутці. Звернула увагу на нього зразу. Тому що лице смугле від сонця та вітру, руки також. Дуже хочеться побажати тобі воїне скорішого одужання . А ще більше , щоб була скоріше наша перемога і тобі не потрібно було повертатися на війну. Низький уклін тобі і дякую за мужність!!!
  • Hanna Okriak

    Дякую !!! Честь !!!
  • Карпало Надія

    Дімусику, ми гордимося тобою.

keyboard_arrow_up