Притула у Хмельницькому: основне про візит відомого волонтера

Притула у Хмельницькому: основне про візит відомого волонтера
  • Cергій Притула приїжджав у Хмельницький, аби прозвітувати про роботу благодійного фонду.

  • Розповідаємо про основне з його візиту.

Вчора, 28 лютого, в університеті управління та права імені Леоніда Юзькова, хмельничани мали змогу зустрітися із Сергієм Притулою. Для цього попередньо варто було зареєструватися у відповідній формі, про що ми вам розповідали раніше. 

Зустріч розпочалася о 16 годині. Притула зібрав повний актовий зал охочих послухати його звітність щодо роботи БФ. Розпочалося все із відео, яке показали присутнім. На кадрах, зібраних за два останні роки – анонси зборів, закуплена техніка, результат її роботи тощо.

Хто утримує фонд та який найбільший донат

За два роки повномасштабної війни на фонд Притули перерахували суму 6 616 410 472,69 гривні. Було 8 136 290 транзакцій. Найбільшим донатом є 1 мільйон доларів, в травні 2022 року. Найменшим – 1 копійка. 

Відео дня

Сергій Притула розповів про “внутрішню кухню” фонду. За його словами, в соцмережах поширюють фейк про те, що 20% з донатів українців йде на утримання фонду. 

Він розповів: щоденно є певні витрати. Наприклад, на канцелярію, пальне для автівок, оренду складу для зберігання закупленого, зарплату працівників тощо. Тож БФ залежний від донорів, які донатять на окремий рахунок для їхньої підтримки. Це, наприклад, можуть бути фізичні особи. Та, в основному, говорить Притула, фонд утримують українські бізнеси. Серед них – “Нова пошта”, “Uklon”, “Rozetka”, “Ajax” та інші. 

Що закупили за два роки

Фонд  Притули працює за таким напрямками: мілітарний, гуманітарний, освітній. Саме за першим напрямком збирають найбільше коштів, – розповів волонтер. Зі всіх донатів на фонд 84% надійшло з України, решта – з-за кордону. Країнами, з яких є найчастіше перераховують гроші, є Польща та США. 

Фонд Притули відомий своїми мегапроєктами. Саме за допомогою них вдалося зібрати найбільші суми коштів:

Що стосується мілітарного напрямку, то за два роки повномасштабної війни було закуплено:

Гуманітарний напрям фонду Притули містить в собі такі проєкти: охорони здоров’я, реконструкція та облаштування захисних споруд (Safe&Smart), тимчасового модульного житла NEST, гуманітарного розмінування, швидкого кризового реагування. Загальна сума акумульованої допомоги – 295 921 963, 56 гривні.

Щодо освітнього напрямку, то в рамках роботи фонду проходить навчання цивільного населення. Його проводять у спеціальних центрах, які є у 19 областях країни. Також забезпечується навчання військових за 12 програмами підготовки. Останнє відбувається за допомогою партнерства із військовою школою “Боривітер”.

Наприкінці виступу Притула наголосив присутнім про важливість кожного донату українців. Мовляв, люди мають взяти собі за звичку “донатити, як дихати”. Адже кожна сума – це захист країни від ворога.

Нагадаємо: Сергій Притула з 2014 року займався волонтерською допомогою українській армії, як приватна особа. У 2020 році він разом з командою створив благодійний фонд для надання допомоги медикам, людям з інвалідністю, а також розвитку напрямів освіти та інклюзії.

Після початку повномасштабного вторгнення росії, благодійний фонд сфокусувався на допомозі захисникам країни та цивільним, які постраждали від російської агресії. 

Читайте також: Пенсії, НМТ та інше: про головні зміни в березні для хмельничан

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Oksana Rudyk

    Що тут робив цей брехун?
  • Олена

    ХАЙ ПОВЕРНЕ ГРОШІ ЯКІ БУЛИ СКИНУТІ ДЛЯ ЗСУ. БРЕХАТИ,ДУРИТИ ЛЮДЕЙ ВСІ ВМІЮТЬ
  • Олег Левандовський

    Досить брехні! Ми вже ситі владою клоунів в країні.
  • Alex Varmint

    Нічого не змінюється, на минулих виборах Коломойський вкладався і привів до влади Зеленського. Тепер інший олігарх Пінчук веде свою фігуру в особі Притули до влади. А результат буде очевидним, будуть красти, красти і красти.

keyboard_arrow_up