Про розкриття злочинів по "гарячих слідах" розповів 25-річний патрульний Роман Огороднік

Про розкриття злочинів  по "гарячих слідах" розповів 25-річний патрульний Роман Огороднік
  • Колеги жартують, що Роману Огородніку  “щастить” на крадіїв і п’яних за кермом. Що не зміна - якась пригода. 
  • Журналісти vsim.ua патрульний розповів про те, що попадалося за зміну і як обманюють хмельничан. 

 

Давайте знайомитись - це лейтенант поліції Роман Огороднік. Йому 25 років, він інспектор четвертої роти управління патрульної поліції. Хлопець може похвалитись найбільшим списком викритим по “гарячим слідам” злочинів - майже кожен 15.

Насправді, це велика цифра, враховуючи те, що серед розкритих злочинів найбільше - виявлення підробних номерних знаків і затримання людей із марихуаною.  А інспектору Огородніку «щастить» на крадіжки і погоні. Про кілька таких випадків, він розповів журналістам vsim.ua. 

За рік у патрульній поліції розкрили 310 злочинів по "гарячим слідам". Добру частину складають порушення з “липовими” документами і наркотиками. Лише третя частина усіх розкритих злочинів - це крадіжки, розбої і шахрайства. Інспектор патрульної поліції Роман Огороднік має неабияку вдачу. Він розкриває кожен 15 злочин по гарячих слідах. 

Відео дня
blockquote>

Віддали всі гроші взамін на каструлі

Роман Огороднік пригадав ситуацію, коли з напарниками довелось шукати шахраїв, які «розводили» хмельничан на гроші. Чоловіки були іншої національності. У жертви собі обирали довірливих пенсіонерів. Працювали за схемою – ми вам посуд, ви нам – всі гроші. Цього разу на гачок зловмисників потрапили пенсіонери, які за власною волею віддали 500 доларів і 2,5 тисячі гривень. Мали б більше, то віддали б і те, розповів патрульний.

- Дідусь йшов знімати до банкомата пенсію. До нього під’їхав дорогий автомобіль, з якого вийшов чоловік. Сказав, що є директором фірми, яка займається посудом, технікою. В автомобілі має товар. Пропонує це купити за низьку ціну, бо сам їде за кордон і не має, куди все подіти. Поїхали до пенсіонера додому, де ще була бабуся і сини. Заговорили. Незрозуміло як, всі гроші, що були вони віддали шахраям. Лишили пару каструль, ножів і зникли, - каже Роман.

За кілька хвилин ошукані зателефонували на «102». Знайшли зловмисників в Раковому, де ті здійснили злочин. Поліцейський розповів, коли не було викликів, витрачали час, аби обстежити всі прилеглі території, двори і таки натрапили на шахраїв. Їхню автівку зупинили за порушення ПДР. Коли розповідали про операцію «Мігрант», якраз викликали допомогу. 

«Вперше привів зброю у готовність»

На Вінницькому шосе спіймали гастролерів, які викрадали автомобілі. Патрульні отримали настанову затримати, адже злочинці можуть бути озброєні. В той момент перекрили всі виїзди з міста. 

- Злочинці переловлювали сигнал від центральних замків і сигналізації. Це було вперше в житті, коли довелось оголити зброю і привести у готовність. Тоді спрацювали злагоджено. Я за допомогою гучномовця подавав команди. Осіб затримали при виїзді на Вінницю. На тому відрізку якраз проводились ремонтні роботи. На «зустрічку» рухались лише вантажівки. Імпровізації не було. Робили все, що нас вчили. Згадується все – алгоритм при затриманні, підхід до автомобіля, застосування вогнепальної зброї при необхідності і відбиття від нападу, - розповів Роман Огороднік. 

Про п’яних на дорозі

Патрульний каже, в процесі роботи найбільше подобаються затримання. Мовляв, відчувається адреналін і відповідальність за ситуацію. Особливо, що стосується нетверезих водіїв, їх на практиці Романа Огородніка було більше 15. 

- Ти розумієш, що ця людина створює небезпеку для себе, оточуючих. В більшості випадків такі водії спричинюють ДТП. Хочеться щось в цьому плані робити. Щоправда, бюрократія і багато писанини, - скаржиться інспектор. 

Як додають у патрульній поліції, п’яних за кермом не стало більше, їх почали більше виявляти. Більше половини викликів отримують від небайдужих містян. Також допомагають рейди з активістами. Такі «засідки» додають до статистики троє-четверо п’яних. Крім цього, за такими доводиться гнатись, переконує Роман.

- У погонях в нас  - п’яні водії або ті, хто хоче адреналіну. Водій розуміє, що відповідальність за невиконання вимоги про зупинку невелика – 510 гривень. Був випадок, коли ми допомагали екіпажу, який на Вінницькому шосе переслідував «Аudi». Ми втрутились. Проїхали 2 кілометри, водій не впорався з керуванням і врізався в огорожу. Побив машину, голову. Ще й був з ознаками сп’яніння. В 70% випадків, коли водії тікають, це призводить до аварій. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up