П’ятеро захисників з Хмельниччини загинули у боях з росіянами

П’ятеро захисників з Хмельниччини загинули у боях з росіянами
Фото Героїв зі сторінок тергромад
  • Михайло Перепеличний помер через 5 днів після поранення. 

  • Володимир Чесановський був із Смотрича. 

  • Василь Томчук загинув у 25, лишишив дружину та піврічного сина. 

  • Володимир Каспрук загинув внаслідок мінометного обстрілу. 

  • Сергій Зінько не дожив до 50. 

Знову важкі втрати. П’ятеро військових із Хмельниччини полягли в боях з російськими окупантами. 

Михайло Перепеличний

Михайло Перепеличний був із Старокостянтинова. Він мав звання старшого солдата. 19 грудня захисник отримав поранення під час виконання бойового завдання. 24 грудня він помер від отриманих травм. Про це повідомили у міській раді. 

У вівторок, 26 грудня, в Старокостянтинові відбудеться церемонія прощання із загиблим захисником України. Вона пройде в приміщенні Гарнізонного будинку офіцерів. Полеглого воїна поховають на міському кладовищі.

Відео дня

Володимир Чесановський 

Володимир Чесановський був родом із Смотрича. Герой поклав своє життя в районі населеного пункту Новопрокопівка Запорізької області. 

Він загинув під час виконання бойового завдання. Трагічну звістку повідомив голова райради Кам’янеччини Михайло Сімашкевич. Про дату та час прощання з полеглим захисником поки не інформують.

Василь Томчук

У бою на Запорізькому напрямку загинув Василь Томчук. Йому було лише 25… Він сам був із Хмельниччини, але жив у селі Михайлівка-Рубежівка на Київщині. Саме туди у 2018 році хлопець переїхав до коханої з рідного села Поляхова.

На початку повномасштабного вторгнення, як колишній військовий, одразу пішов на фронт добровольцем. Тоді ж, у 2022-му, ухвалив й інше надважливе рішення – одружиться з коханою, весілля відбулось у жовтні. А вже у червні цього року у подружжя народився син – Богдан.

Василь служив у 65-й бригаді. Односельчани не раз передавали йому допомогу. Останнє, про що просив військовий – грілки, щоб не замерзнути на фронті. Вони так і не зігріли його. 

— Посилка вже була зібрана і ми були готові її передавати. Але отримали страшну звістку, від якої досі не можемо оговтатись – Василя більше немає, російські окупанти вбили нашого захисника на Запорізькому напрямку. Відправляти посилку тепер нікому, – написав міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

У військового залишилась молода дружина з піврічним сином Богданом та батьки. У вівторок, 26 грудня, у Теофіполі прощатимуться із Героєм. Про це повідомили в селищній раді. Після заупокійної служби траурний кортеж поїде до будинку загиблого в Поляхову. Після  прощання вдома, 27 грудня, похоронна процесія відправиться в Ірпінську громаду.

Володимир Каспрук 

23 грудня в Куп'янському районі Харківської області загинув Володимир Каспрук. Він — житель села Браїлівка. Захисник отримав поранення, несумісні з життям, внаслідок мінометного обстрілу. Про це повідомили у Новоушицькій селищній раді. 

Народився Володимир Каспрук 26 квітня 1976 року. Навчався у місцевій школі. У Говорівському професійному училищі здобув спеціальність “Плиточник-штукатур”. Працював на будівельних та ремонтних роботах.

Володимир Каспрук з 2015 року захищав Україну, був учасником АТО, ООС. Відразу після повномасштабного вторгнення добровільно став на захист Батьківщини. Спочатку служив у роті охорони, згодом був мобілізований у військову частину А 3715.

У Браїлівці односельці запам'ятали  Володимира Михайловича як добру і щиру людину, зразкового сім’янина, працьовитого майстра, хорошого друга, порядного сусіда, мужнього і сильного захисника.

У Героя залишилися сім'я, батько, брати, сестра. Про час і дату поховання повідомлять пізніше.

Сергій Зінько

В бою за Україну героїчно загинув Сергій Зінько. Солдат мешкав у селі Яхнівці Волочиської громади. Він був 1974 року народження. Про це повідомили у міській раді Волочиська.

Життя воїна обірвалося на передовій 21 грудня на Донецькому напрямку під час виконання бойових завдань, повʼязаних із захистом територіальної цілісності Батьківщини.

Про час та дату прибуття тіла та поховання Героя повідомлять пізніше. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (111)
  • Aleftina Tkhojevskaya

    Царство небесне Героям Слава на віки вічні має залишитися
  • Денис Самков

    В Харківській області село Синьківка 20грудня 2023 року

    Загинув мій дядько Денисюк Петро Васильович

    95ОДШБ 13Батальйон з Шепетівського району Хмельницької області
  • Валентина Блажко

    Вічна пам'ять Героям 😢🙏
  • Наталія

    Вічна пам'ять та шана Героям України 🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up