У Хмельницькому відновили електропостачання на 75%, — Симчишин

У Хмельницькому відновили електропостачання на 75%, — Симчишин

Мер міста повідомив про наслідки ворожих прильотів та ситуацію в громаді.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин проінформував про ситуацію в тергромаді після російських прильотів. 

— росія довела, що вона дійсно недодержава. Це терористичне угрупування і воно має бути знищена в результаті нашої перемоги. Сьогодні ракетному обстрілу піддався і наш рідний Хмельницький. Маємо так звані “прильоти”. Держава-терорист влучила в один з об’єктів критичної інфраструктури і внаслідок цього влучання місто залишилось без електропостачання, — заявив мер. 

В Хмельницькому зупинився електротранспорт. Не працювали та й досі не працюють тролейбуси. Також в місті призупинили водопостачання та роботу каналізаційного господарства. Не працює зовнішнє освітлення і світлофори. 

Відео дня

Ремонтні бригади. за словами мера, приступили до відновлення всіх пошкоджень одразу ж після завершення повітряної тривоги. Наразі роботи ще тривають. 

— Станом на 15.00 ми маємо орієнтовно 75% відновлення електропостачання в місті. Залишається ще частина мікрорайонів, де електропостачання буде відновлено впродовж кількох годин. Плануємо, що на вечір вся громада буде з відновленим електропостачанням, — додав Симчишин. 

Після цього планують запустити в роботу каналізаційне господарство та ввімкнути воду. Мер зазначив, що резервуари з водою заповнені повністю. Також ввечері хочуть ввімкнути частину зовнішніх ліхтарів. Де саме поки не зазначають. 

— Постраждалих немає, жертв і поранених немає. Але в частині будинків приватного сектору, а також в багатоповерхових будинках вилетіли шибки. Наші служби вже працюють над відновленням, — зазначив міський голова. 

Олександр Симчишин також попросив хмельничан зменшити ввечері користування електроенергією. Бізнесу використовувати енергоресурси лише для забезпечення роботи виробничого процесу. 

Не панікувати, не “бігти на заправки та в магазини”. А також всім реагувати на інформацію з офіційних джерел та фільтрувати фейки. 

 

В "Хмельницькобленерго" додають, що частина Хмельницької області знеструмлена. Однак, фахівці вже працюють над відновленням. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталія Василенко

    21.00.В нас на Інститутській ще нема світла

keyboard_arrow_up