«Продавав на толкучці каву». У Хмельницькому попрощалися з 51-річним Олександром Янковським

«Продавав на толкучці каву». У Хмельницькому попрощалися з 51-річним Олександром Янковським
  • До повномасштабного вторгнення чоловік працював на речовому ринку. 
  • Олександр загинув від осколкового поранення на Херсонщині.
  • Без батька залишилось двоє дітей.

У хмельницькому Свято-Георгіївському храмі попрощалися з 51-річним захисником Олександром Янковським. Він пішов до війська добровольцем, воював на Донеччині, брав участь у визволенні Харківщини. Загинув боєць на лівобережжі Дніпра. Про це розповіли у Суспільному.

Олександр Янковський служив на посаді кулеметника, воював у найгарячіших точках з самого початку повномасштабного вторгнення, розповідає колишній заступник командира роти, де служив воїн, Олександр Попик на псевдо “Граф”.

— Спокійна позитивна людина, хороший солдат, сумлінно всі обов’язки виконував, ніколи з ним ніяких проблем не було. Були на Донеччині, боронили Слав’янськ. Ще Ізюм був під орками, то під самим Ізюмом ми стояли. Потім Харківщина, коли була наступальна операція. І вже потім на Херсонщині.

Відео дня

Олександр Янковський, каже побратим, пішов до війська добровольцем.

— З першого дня прийшов, я роту тоді формував. Це сама перша рота була сформована, самий перший наш батальйон. Він на 99% був сформований з хмельнича.

За словами Олександра Попика, загинув воїн 23 лютого поблизу населеного пункту Тягинка, на лівобережжі Дніпра.

Там постійно з нашої роти відправляються бійці на Кринки, Тягинку, через деякий час там іде ротація. Це був артилерійський обстріл. Вийшло так, що на дорозі розірвалося, а він був неподалік, і осколок прилетів”, - говорить Олександр Попик.

Останній раз з Олександром спілкувалася на початку року, коли той лікувався після контузії, згадує Олександра колега Валентина.

— Він десь був місяці півтора тому. Він був контужений, лікувався, приходив до нас в гості. На ринку, на толкучці він торгував, продавав чай, каву. І ми з ним багато спілкувались. Напевно років з 15 я його знала.

За словами Валентини, у Олександра Янковського залишилися сестра, донька та син.

Поховали військового на Алеї Слави кладовища у мікрорайоні Ракове.

Нагадаємо, вчора, 1 березня, у Хмельницькому відбулось два прощання з воїнами. На одному з них в останню дорогу провели загиблого Вадима Бахурського з Хмельницького, який пішов добровольцем на другий день війни. Від отриманих поранень та контузій серце захисника зупинилось у віці 37 роців. Його історію читайте тут.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Тетяна Ясінська

    Царство небесне і вічна пам'ять Герою України!🙏💔😪🙏
  • Таня Степанюк

    Вічна пам'ять герою щирі співчуття рідним
  • Михайло Возовик

    Вічна пам'ять Герою!
  • Читач02

    Вічна Пам'ять

keyboard_arrow_up