Син-призовник нардепки із Хмельниччини виїхав за кордон під час війни і не повернувся

Син-призовник нардепки із Хмельниччини виїхав за кордон під час війни і не повернувся
Колаж vsim.ua
  • Дмитру Копанчуку 22 роки. Він — депутат на Львівщині. 

  • А також — син депутатки від «Слуги народу» Олени Копанчук.

  • Чоловік виїхав з України під приводом супроводу батька з інвалідністю й не повернувся.

Дмитро Копанчук — син народної депутатки від “Слуги народу” Олени Копанчук, яка балотувалась по 189 виборчому округу по Хмельниччині. Він і сам став депутатом у 20-річному віці у містечку Рудки, що на Львівщині. 

Попри діючу заборону виїзду з країни для чоловіків призовного віку минулого року Дмитро Копанчук тричі побував закордоном. Про це повідомляє видання NGL.media. 

Фото із Фейсбук

Близько полудня 1 січня 2023 року Дмитро Копанчук перетнув українсько-польський кордон на службовій автівці “Toyota Land Cruiser Prado”. Офіційною підставою для виїзду став супровід його  батька, 46-річного Володимира Копанчука з другою групою інвалідності і доцента кафедри кримінального права Хмельницького університету управління та права.

Відео дня

Трохи більше, ніж через місяць, 7 лютого, Володимир Копанчук тим же автомобілем повернувся до України разом із екс-депутатом Хмельницької облради і колишнім бізнес-партнером дружини Володимиром Федорчуком. Федорчук особисто підтвердив, що повернувся в Україну разом з Копанчуком-старшим.

Проте син — Дмитро Копанчук так і не повернувся. Це прямо суперечить законодавчій вимозі повернутися в країну не пізніше, ніж супроводжувана особа з інвалідністю.

Його батьки відмовились коментувати ситуацію. За даними NGL.media, двічі (24-25 липня і 1-18 серпня) Дмитро виїжджав як водій водій-волонтер через систему «Шлях». Копанчука вносила до цієї системи Хмельницька обласна військова адміністрація. 

Також 22-річний Дмитро Копанчук є директором і власником/співвласником принаймні десяти компаній: ТОВ «ЕК Рашівка-Псел», ТОВ «Гірнично-видобувна компанія Подільські кар’єри», ТОВ «Ігуасу», ТОВ «Ера глемпінг», ТОВ «Обзор»,ТОВ «Зелений еко-світ», ТОВ «Гідросвіт», ТОВ «Керуюча енергетична компанія», ТОВ «Рудківська енергетична компанія», АО «Копанчук і партнери». Фінансова звітність за 2022 рік доступна лише у двох компаній – ТОВ «Обзор» (дохід 593,2 тис. грн, чистий прибуток 8 тис. грн) і ТОВ «Гідросвіт» (дохід 1363,7 тис. грн, чистий прибуток 1096,6 тис. грн).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • IGOR

    Никогда такого не было и вот опять)
  • Валентина Просветова

    Позбавити громадянства і відмовити у в'їзді в Україну назавжди.
  • Иван Соколов

    Молодець.Україна аграрна алігархам потрібне мале насеоеня і щоб були лешевими рабами.
  • Сергій Чернюк

    Їм можна, для них це норм.

keyboard_arrow_up