Скандально відома кам’янчанка Вікторія Кохановська заговорила про поділ України (ВІДЕО)

Скандально відома кам’янчанка Вікторія Кохановська заговорила про поділ України (ВІДЕО)
Колаж vsim.ua
  • Активістка заявляє, що в Україні буде ліквідовано чинну владу, а її територію поділять між сусідніми державами. 

  • Все це Кохановська говорить у Києві на фоні Лаври. Розповідаємо деталі. 

Вікторія Кохановська із Кам’янця-Подільського відома далеко за межами Хмельниччини за свої релігійні та політичні погляди. Жінка активно підтримує Українську Православну Церкву (московського патріархату) та час від часу потрапляє у скандали.

Вона вже поширювала маніпуляцію УПЦ (мп). Для цього скористалася відео за участі активістів та військових кількарічної давнини. Детально ми про це писали в окремому матеріалі Хмельницька активістка поширює маніпуляцію на користь московського патріархату

“Поділ України та ліквідація влади”

Чергове відео за участю Кохановської вчора, 29 березня, опублікував міський голова Кам’янця Михайло Посітко

Відео дня

— Той момент, коли соромно за кам'янчан... Сподіваюсь, правоохоронні органи дадуть належну оцінку цій особі, — підписав допис Посітко. 

На відео журналісти 5 каналу знімають сюжет біля Києво-Печерської Лаври та спілкуються із парафіянами. Зненацька Кохановська грубо перебиває жінку, що почала говорити та кричить про ліквідацію чинної влади в Україні. З розмови видно, що журналісти вже спілкувалися із кам’янчанкою, та вочевидь вона не все сказала. 

Влади в Україні не буде. Бо Українська Православна Церква — це є душа українського народу, — заявляє Кохановська. 

Далі, не даючи іншим сказати бодай одне слово, вона говорить про поділ України. 

— Якщо ви хочете знати, що буде наступне, то я вам вже скажу. Буковина відійде від Румунської церкви православної, Закарпаття відійде до Угорщини, а до Польщі відійде Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ та Одеса, — продовжує Вікторія Кохановська. 

Про “долю” решти регіонів України, в тому числі і Хмельниччини, Кохановська не розповідає. Вона намагається донести свою думку, та слухати далі теорію "активістки" журналіст не захотів і разом із оператором пішов “поспілкуватися з іншими людьми”. 

 

Як на відео з Кохановською відреагували люди

Це відео поширилось по соцмереж (Telegram, Facebook, TikTok). Кам’янчанин Сергій Крайняк, який є військовослужбовцем ЗСУ, називає Кохановську активом провокацій проти влади у місті.

— Кохановська зараз переключилась на захист московитських попів. І чому я не здивований почути що вона говорить на відео? Та тому що її вигодувала та виховала Кам’янецька ригівська тусовка, що після Революції Гідності перефарбувалась але сутність там залишилась гнила московська. Це плід тих самих що називали нас фашистами, та неонацистами за вишиванки та червоно-чорний стяг, — пише Крайняк. 

— Про лемент Кохановської знає кожен кам'янчанин. Тепер і СБУ, сподіваюся, почула, — додає в коментарях Людмила Шидей. 

Місцевий телеканал “Кам’янець-Подільський 1kp” в своєму сюжеті називає Кохановську “ярою прихильницею московського патріархату, яка не може змиритися з тим, що УПЦ (мп) має повернути Києво-Печерську Лавру державі”. 

Журналісти розповідають, що під час їхніх зйомок до Кохановської приїхали представники СБУ. Співробітник Служби Безпеки попросив не знімати процесуальних дій, натомість Вікторія, кажуть, слів не добирала. Вона каже, що цікавість до неї правоохоронців пов’язана з її релігійними переконаннями. Більше дивіться на відео “Кам’янець-Подільський 1kp”:

ОНОВЛЕНО:

38-річна Вікторія Кохановська із листопада 2022 року знаходиться у базі "Миротворець". На сайті йдеться, що вона зазіхає на суверенітет та територіальну цілісність України та поширює кремлівську пропаганду "руского міру". А також розпалює міжнаціональну та міжконфесійну ворожнечу. Серед інших "звинувачень "Миротворця" є такі:

  • Здійснює пропаганду «русского мира» в Україні під виглядом релігійної діяльності. Негативно ставиться до створення незалежного українського православ’я від підконтрольної росії (країна — агресор) рпц.
  • Організовує масові заходи віруючих під час дії правового режиму воєнного стану. Дискредитує органи влади та правоохоронні структури. Провокує релігійну та міжнаціональну ворожнечу. Принижує віруючих ПЦУ за їхніми релігійними переконаннями.
  • Є керівником навколоцерковної структури УПЦ (мп) «Сестринство» (офіційно ГО «Жіноча сила України») та представником підконтрольного УПЦ ЗМІ «Спілка православних журналістів», який висвітлює інформацію в інтересах рпц.
  • Деструктивні матеріали В.Кохановської розміщуються на «СПЖ», «Перший Козацький», а також на офіційному сайті рпц (patriarhia.ru).
  • Неодноразово під виглядом релігійної діяльності організовувала масові заходи протесту під адміністративними будівлями, які фінансувались засновником проросійської організації «СПЖ» Вишневецьким Віктором, який також є в базі "Миротворця". 
Скрін з сайту "Миротворець"

Діліться своїми враженнями про побачене в коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (229)
  • Igor Morochkovskiy

    Її шмаркачку вже піймали?
  • Олександр Романов

    Цю пропогадистку посадити до тюрми,багато собі позволяє
  • Elina Belotserkovskaya

    Вера вечна Вера славна наша Вера православна. Молодец девчонка

    Читач49 reply Elina Belotserkovskaya

    ваша вера гундяй, молитесь ему пока можете еще 💀 потому что все вы на заметочке и за вами прийдут, за каждой гуняевской мразью
  • Зоряна Буртик

    То ця в білій куртці, що бігала і викрикувала біля Лаври, вигороджує попів московських, язик добре підвішений за гроші 😠

keyboard_arrow_up