Скарги військового на умови в хмельницькому госпіталі: що не так і як це коментують в медзакладі

Скарги військового на умови в хмельницькому госпіталі: що не так і як це коментують в медзакладі
  • Боєць повітряно-десантної бригади перебуває на реабілітації в Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів війни, що в Ружичанці.
  • Він розповів, що заклад не забезпечений усім необхідним для пацієнтів.
  • Як це коментують в Хмельницькій облраді та що кажуть в госпіталі?
  • Розповідаємо подробиці. 

“Не принижуйте бійців”, - із такими словами боєць повітряно-десантної бригади Олексій Лясковець звернувся до хмельничан. Його позивний “Британець”. Він отримав травму під Ізюмом, що на Харківщині. Тоді чоловіка направили на лікування в Хмельницький військовий госпіталь. Уже звідти “Британця” перевели на реабілітацію до обласного госпіталю ветеранів війни, що в Ружичанці. Саме там військового обурили умови перебування. 

На шо скаржиться

За словами “Британця”, у медзакладі немає чашок і ложок. Тож пацієнти мусять мати свій посуд при госпіталізації.  Також чоловік зауважив, що там немає гарячої води, є всього один магазин, що працює до 16 години й замало місця в палатах. Він додає: на 15 квадратних метрах розміщують 5 військових. 

Відео дня

Свій допис військовий розмістив у спільноті “Хмельницький-інфо” у Facebook. Його відразу стали поширювати й коментувати містяни. Також приєдналися місцеві волонтери, які стали запитувати в автора, що конкретно потрібно привезти в госпіталь. Одна із користувачів соцмережі написала наступне:

- Тут питання до всіх керівників. Скільки зібрали волонтери речей, ліків, побутової хімії. Де воно все? Ліків відправляли тоннами і я як почула, що військові шукають за власний кошт - то на голову не налазить. Їм привозять в лікарні, госпіталі, а далі вже невідомо. Тому варто почати з кожного. 

Що кажуть в облраді та госпіталі

Заклад перебуває на балансі Хмельницької обласної ради. Тож журналістка vsim.ua звернулася до за коментарем до радника голови Світлани Плотнікової. За її словами, у медзакладі є все необхідне для пацієнтів. А інформація, яку поширили в соцмережах, наразі є непідтвердженою. 

Директор госпіталю Оксана Бочкарьова також прокоментувала ситуацію. Журналістка vsim.ua запитала, чи можна приїхати до закладу. Керівниця зазначила, що краще поспілкуватися телефоном. На запитання про кількість пацієнтів у закладі Оксана Бочкарьова не відповіла. Мовляв, під час воєнного стану розголошувати таку інформацію небезпечно. 

Керівниця відповіла на кожен із пунктів, на які скаржився військовий “Британець”. Вона пояснила: інформація є недостовірною. Адже в заклад періодично надходить гуманітарна допомога. Тож пацієнти забезпечені усім необхідним, у тому числі посудом.

Крім того, Оксана Бочкарьова зазначила: гаряча вода у закладі є. Окрім централізованого постачання, у госпіталі працюють бойлери. Іноді трапляються перебої через проведення ремонтних робіт. Також гарячої води може не вистачати через велику кількість пацієнтів. Однак в таких випадках пацієнти мусять почекати, аби вода нагрілася. 

Також директора зазначила, що весь персонал намагається забезпечити пацієнтів усім необхідним для комфортного перебування. Тож подібні обурення військових є незрозумілими й навіть образливими для працівників. 

Читайте також: У Хмельницькому підняли тарифи на таксі: які тепер ціни

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (262)
  • Людмила Чертова

    ХМЕЛЬНИЧАНИ ПРИНЕСІТЬ ЛОЖКУ ТА КРУЖКУ

    Дорогі Хмельничани!

    До Вас звертається боєць 25-ї окремої повітряно-десантної бригади з позивним «Британець».

    Британцем та військовим я був не завжди!

    До! Саме ДО війни, я був батьком трьох синів, мав три освіти, два наукових ступеня, гарну роботу, але в перший день війни я вчинив так, як мав вчинити нормальний чоловік та патріот своєї держави - іти захищати Україну.

    З перших днів війни ми стоїмо під Ізюмом.

    Що таке стояти під Ізюмом пояснювати не варто і гадаю кожен бачив по новинам що там відбувалось і відбувається.

    Війна в країні іде більше восьми років, а про військових місцева влада та містечкові олігархи зі списків Forbes згадують лише тоді, коли їм потрібно створити гарну картинку для себе чи пропіаритись на військових!

    Сьогодні рашисти вбивають, ґвалтують і знущаються над нашими дітьми та людьми.

    І єдиним захистом вашого спокою тут, у Хмельницькому, є Збройні сили України, які стримують орків там - на сході.

    Ви навіть уявити собі не можете чого вартує ВАШ спокій та тихі ночі?!

    Але зараз не про це!

    Зараз про те, що волею долі, не через свою забаганку, але через війну після отриманої травми під Ізюмом мене відправили на лікування у Хмельницький військовий госпіталь звідки на реабілітацію перевели до Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни Хмельницької обласної ради.

    Госпіталь для ветеранів війни Хмельницької обласної ради в воюючій країні!

    В госпіталь - де не має гарячої води!

    В госпіталь - де на 15 квадратних метрах лежить 5 бійців.

    В госпіталь - де воду чи чи каву можна купити лише у єдиному магазині, котрий працює до 16.00 чи автоматі і то, більш ніж впевнений, що це все належіть одні особі.

    В госпіталь - де бійцю, якого привезли на реабілітацію, потрібно мати свою кружку та ложку 🤦‍♂️

    І місто гарне, і люди чуйні, і працьовиті, і розумні … але чому ж тоді у нас на місцях така влада паскудна???!!!

    ВОЛЕНТЕРИ, ЖИТЕЛІ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ПРИНЕСІТЬ БУДЬ-ЛАСКА ДЛЯ ГОЛОВИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ВІОЛЕТИ ЛАБАЗЮК ЛОЖОК І ЧАШОК ЩОБ ПЕРЕДАЛА ДЛЯ ВІЙСЬКОВОГО ГОСПІТАЛЯ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ!!!

    НЕ ПРИНИЖУЙТЕ БІЙЦІВ!!!

    Віолета хоч на цьому пропіариться та зекономить кошти чоловіка, щоб той міг забудувати історичний центр ВАШОГО чудового та гарного міста і будуть далі наживатись на Вас.

    З повагою до кожного волонтера та мешканця славетного міста Хмельницький

    комроти Британець
  • Читач 007.

    Згідно з постановою суду, Бочкарьова є фігуранткою кримінального провадження (12018240000000152 в Єдиному реєстрі досудових розслідувань), яке веде відділ розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління Головного управління національної поліції в Хмельницькій області.



    Справа стосується розкрадання групою осіб в 2017-2018 рр. бюджетних коштів в розмірі понад 1,8 млн грн з 11,7 млн ​​грн, виділених Хмельницькою обласною радою на роботи з реконструкції системи стічних вод госпіталю для ветеранів війни.



    "Згідно з матеріалами справи, головний лікар госпіталю (Оксана Бочкарьова) в змові з керівництвом ТОВ Поділля Інвест Сіті (генеральний підрядник) і ТОВ Юнібуд Енергосервіс (проектувальник) через низку підконтрольних фірм з ознакою фіктивності сфальсифікували документи про закупівлю та встановлення на насосній станції ХОГВВ обладнання на суму 18 00 000 грн.



    За даними слідчих, дії пані Бочкарьової і осіб, що проходять з нею у справі, мають ознаки кримінального злочину, класифікується за ст.191 КК України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". Точніше - ч.3 цієї статті "дії, вчинені повторно або за попередньою змовою осіб", - пише Руденко.



    Якщо провина Бочкарьової буде доведена в суді, їй загрожує обмеження волі на термін від 3 до 5 років, або позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.
  • Читач50

    Умови для військовослужбовців в госпіталі ветеранів найкращі серед усіх медичних закладів Хмельницького. Тому не розумію хмельничан, які не перевіривши інформацію,  викладену у статті, піднімають Зраду.

    Читач 007. reply Читач50

    Зрадник ти читач 50
  • Валентина Рудковская

    не надо расследований, просто все руководство госпиталя отправить на фронт...

keyboard_arrow_up