“Снаряд впав за 10 метрів”: артилерист Станіслав вже рік воює з росіянами

“Снаряд впав за 10 метрів”: артилерист Станіслав вже рік воює з росіянами
Тут і далі фото зі сторінки 3-ої танкової Залізної бригади
  • Станіслав Сливка — воїн танкової Залізної бригади. 

  • Він кілька разів потрапляв під обстріли та був за крок до загибелі. 

За останній час цінності в бійця 3-ї окремої танкової Залізної бригади Станіслава Сливки змінились кардинально. Рівно рік минув, як він мобілізувався до ЗСУ. Що довелося пережити захиснику за цей час розповіли на сторінці військового підрозділу. 

Станіслав Сливка – офіцер-артилерист, командир батареї гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону Залізної бригади. На передовій Стас із 27 березня. 

Військовий зізнається, що цінності за цей час змінились кардинально, а ще — коло спілкування. Найбільше тепер важить чесність. 

Відео дня

Стас каже, що звикнути до війни важко. А найважче — звикнути до прильотів. Він пригадує три перших обстріли та їхню градацію. 

— Перший – найлегший (наскільки це можливо), все минулось. Під час другого військовий з побратимами годину не могли навіть голову підняти, — пишуть у танковій бригаді. 

Під час третього обстрілу снаряд впав в метрах 10-ти від Стаса. Йому осколком зачепило ногу, побратим отримав контузію, а іншому розрізало щоку. 

Тоді Станіслав був за крок загибелі. Це один з найважчих його спогадів. Танкістам довелось тікати від ворожого дрона та снарядів. 

Під час кількахвилинного затишшя водій завів авто, посигналив, щоб забрати військових. Але тут  хлопці знову почули дрон і заховались біля дерева. Місце, куди військові мали вийти, накрило градами. Станіслав залишився живий. 

Нині, попри все, Стас упевнений: перемозі неодмінно бути. Він на 100% готовий її здобувати, а потім і відновлювати країну.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up