“Стояв живим щитом проти артилерії та танків”: дружина загиблого захисника просить дати йому звання Героя

“Стояв живим щитом проти артилерії та танків”: дружина загиблого захисника просить дати йому звання Героя
Колаж vsim.ua
  • Артем Гончарук на початку війни пішов гнати окупантів. 

  • Був командиром відділення та візначився як безстрашний воїн.  

  • Він загинув у боях неподалік Авдіївки на Донеччині. 

  • Вдовою залишилась дружина, без батька — 8-річний син. 

Страшна війна забрала тисячі життів українських військових. Багато з них відзначилися на полі бою, ризикували власним життям заради побратимів та проявили героїзм у боротьбі з ворогом. Десятки воїнів з Хмельницької області удостоїли званням Героя України. 

Про тих, кому поки не присвоїли почесне звання, просять в глави держави їх рідні. Нещодавно на сайті електронних петицій з’явилось чергове звернення від родини із Городка. Родичі загиблого військового Артема Гончарука просять присвоїти йому звання Героя України (посмертно). 

— Шановний пане Президенте України! Прошу Вас, розглянути петицію про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Гончаруку Артему Анатолійовичу 1986 року народження, уродженцю міста Хмельницький, — пише дружина Наталія Гончарук. 

Відео дня

Вона додає, що із перших днів повномасштабного вторгнення Артем вирушив на захист України. Він мав звання старшого солдата, був командиром автомобільного відділення взводу забезпечення артилерійського дивізіону військової частини А 4007. 

— Під час своєї служби Артем проявляв свій характер, зарекомендувавши себе, як сміливий і безстрашний боєць та зразковий командир. Разом з побратимами боронив Донеччину, міста якої стали другим форпостом щодо стримування російської навали. Ворог готувався до наступальної операції. Він підтягував усі резерви. Ситуація була надскладною. Бійці 110-ої окремої механізованої бригади щодня й щоночі стримували ворога на передовій. І з самого початку і до кінця Артем був на нульовій позиції. Його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцного духу, — розповідає дружина військового. 

Артем Гончарук загинув 7 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання біля Авдіївки Покровського району Донецької області. На момент загибелі йому було 37 років. Вдома на нього чекали дружина, 8-річний син Вадим, рідні та близькі. Тепер вони хочуть вшанувати його пам’ять. 

— Із надлюдською стійкістю і мужністю Артем утримував свої позиції на фронті, усвідомлюючи, що на його плечах лежить відповідальність за майбутнє українського народу. Артем — Герой, який заслуговує найвищої вдячності. За рідну українську землю він стояв живим щитом проти артилерії та танків. Артем із честю виконав обов’язок, щодо захисту своєї держави. І до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні. Відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне та вільне життя, він не шкодуючи віддав своє. Він пожертвував собою заради перемоги у боротьбі не лише за нашу свободу, а й свободу всієї Європи та всіх людей вільного світу, — додає Наталія. 

Жінка просить адміністрацію Президента та Володимира Зеленського розглянути петицію та присвоїти звання Героя України Гончаруку Артему (посмертно). Станом на 10.00 звернення набрало 2 414 голосів з 25 000 необхідних. До кінця збору залишилось 89 днів. Підписати петицію можна за посиланням. 

Фото з допису Валентини Ярової - тещі Артема. 

Редакція vsim.ua щиро співчуває рідним за близьким загиблого Героя.

Допоможемо військовим разом

Редакція vsim.ua збирає кошти на гаджети для аеророзвідки для хмельницьких військових із 19-ої окремого стрілецького батальйону. А саме на два планшети TRIPLTEK 8 PRO. Як кажуть військові, з ними аеророзвідка проходитиме якісніше, адже пристрої потужні й потягнуть всі необхідні програми. Також вони не бояться дощу чи болота, які часто заважають. А ще антиблікові екрани, що важливо в польових умовах роботи.

Ціна одного такого планшета - 36 тисяч гривень. Гроші на один вже вдалося зібрати. Планшет вже передали в користування воїнам 19-ки. Та військовим потрібно придбати ще один. 

Щоб передати їх воїнам якнайскоріше, редакція vsim.ua продовжує збір коштів. Так ми допоможемо нашим захисникам прискорити перемогу і конвертуємо свою злість у правильне русло.

Куди задонатити кошти

Реквізити:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (35)
  • Lena Lena

    Підтримую.
  • Валентина Герасимчук

    Підтримую.
  • Вера Гринь

    Вічна пам'ять герою
  • Лілія Ребрина

    Вічна пам'ять і слава Герою!

keyboard_arrow_up