Стрілянина, ДТП та п’яне водіння: скандальний чиновник отримав посаду в Хмельницькому

Стрілянина, ДТП та п’яне водіння: скандальний чиновник отримав посаду в Хмельницькому
Фото з сайту «20 хвилин»
  • Керівник хмельницького Держгеокадастру був чиновником та членом «Партії регіонів» за часів Януковича.

  • Після Революції Гідності він позбувся посади та виїхав до США.

  • Наприкінці грудня минулого року він почав працювати головним спеціалістом у хмельницькому Держгеокадастрі.

Від головного спеціаліста до виконувача обов’язки керівника — менш ніж за місяць. Таку кар’єру в Хмельницькому мав тернополянин Роман Папіровський. Зараз він очолює головне управління Держгеокадастру в Хмельницькій області, яке перебуває у стані реформування. Розповідаємо, чим став відомий Роман Папіровський на Тернопільщині.

Освіта та початок кар’єри

Роман Папіровський народився 5 травня 1984 року у селі Пеньківці Підволочиського району Тернопільської області. 2006 року закінчив Львівський національний університет за спеціальністю «Екологія та охорона навколишнього середовища». Від січня 2008 року працював в органах земельних ресурсів Тернопільської області.

Від вересня 2010 року до грудня 2011 року очолював управління Державного комітету України із земельних ресурсів у Підволочиському районі. Від грудня 2011 року був начальником головного управління Державного агентства земельних ресурсів України у Тернопільській області. Станом на серпень 2012 року Роман Папіровський був членом «Партії регіонів».

Відео дня

Одіозний чиновник часів Хоптяна хоче повернутися у владу - Новини Тернополя  і області - За Збручем
Роман Папіровський та колишній голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян

ДТП та водіння у нетверезому стані

5 листопада 2014 року Романа Папіровського спіймали на п’яному водінні. Правоохоронці зупинили його о 02:15 в селі Ступки Підволочиського району. Перевірку стану сп’яніння провели на місці — «Драгер» показав 1,49 проміле алкоголю. Роману Папіровському призначили штраф у розмірі 3 400 гривень. Про це йдеться у рішенні суду від 23 грудня 2014 року.

12 квітня 2020 року Романа Папіровського знову спіймали на п’яному водінні, але вже у Волочиську Хмельницької області. Перебуваючи за кермом «Mercedes-Benz», він мав ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження тесту Роман Папіровський відмовився. Призначене судом покарання — 10 200 гривень штрафу та позбавлення прав на рік. Про це йдеться у рішенні суду від 26 червня 2020 року.

18 квітня 2020 року Роман Папіровський скоїв ДТП у Підволочиську. Перебуваючи за кермом «Mercedes Е 280» він в'їхав у припарковане авто, після чого пішов з місця події. Суд визнав його винним та призначив покарання — 340 гривень штрафу. Про це йдеться у рішенні від 8 травня 2020 року.

Ще одна ДТП за участі Романа Папіровського сталася 14 жовтня 2020 року в Підволочиську. Перебуваючи за кермом «ВАЗ 2121», він зіткнувся з іншим авто, після чого залишив місце події. Суд призначив йому покарання — 340 гривень штрафу. Про це йдеться у рішенні від 12 січня 2021 року.

Стрілянина у Пеньківцях

У ніч на 23 лютого 2014 року в Підволочиському районі було неспокійно. Активісти автомайданівського КПП біля Підволочиська помітили чотири позашляховики та намагалися їх зупинити. Водії автівок на це не відреагували, тому автомайданівці почали переслідування. Причиною цього стало те, що в одній із автівок, ймовірно, перебував на той момент голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян. Про це розповіли представники Автомайдану.

— В активістів патруля, які «вели» ті позашляховики, з машин почали стріляти просто на ходу. Згодом, у селі Пеньківці Підволочиського району, зупинили один автомобіль із того кортежу. Пізніше на допомогу активістам зійшлися селяни. Натомість чоловік із тієї машини відкрив вогонь по людях. Стріляв із травматичної зброї гумовими кулями. А ще стріляв із мисливської. Там були бойові набої. Загалом в машині чоловіка знайшли три стволи: травматичний пістолет, мисливську гвинтівку та ще одну гвинтівку з оптикою. Його затримали у тому ж селі, де відбувалася стрілянина, — розповів учасник автомайданівського патруля Павло.

За словами очевидців, затриманий чоловік написав заяву про те, що на нього напали односельчани та розбили йому вікно, і через це він почав оборонятися. Активіст Павло розповів, що авто затриманого чоловіка було службовим. Внаслідок стрілянини ніхто не постраждав. Зброю в чоловіка вилучили правоохоронці.

24 лютого стало відомо, що чоловіком, який вчинив стрілянину, був Роман Папіровський. У міліції розповіли, що правоохоронці застали лише те, що відбувалося на подвір’ї Папіровського. Згідно з наявною інформацією, він стріляв з балкона будинку в повітря. Таким чином чоловік хотів відлякати людей. Папіровський же й викликав міліцію. За інформацією відомства, дозвіл на зброю в чиновника був.

Правоохоронці затримали Романа Папіровського, а також вилучили у нього зброю та боєприпаси. Згодом чоловіка відпустили. Він написав заяву на людей, що були в нього на подвір’ї, а ті — на Папіровського. Зрештою правоохоронці внесли відомості про події до журналу єдиного обліку. На Романа Папіровського оформили адмінпротокол через порушення правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної мисливської чи холодної зброї. Ані правоохоронці, ані сам Папіровський не підтвердили, що чиновник стріляв саме у людей.

Земля для бабусі

1 жовтня 2014 року видання «20 хвилин» повідомило про судову тяганину навколо земельної ділянки в селі Пеньківці Підволочиського району. У матеріалі йдеться про те, що від 1994 року земельна ділянка площею 0,08 гектара, розташована поряд зі ставом, перебувала в користуванні місцевої мешканки. Згодом — коли саме, не повідомляється, — сільська рада вирішила передати цю земельну ділянку у власність бабусі Романа Папіровського. Після цього, 11 жовтня 2011 року, жінка передала землю іншій людині. Прокурор Тернопільської області Юрій Гулкевич розповідав тоді, що рішення сесії сільської ради про передачу землі бабусі Папіровського було підробленим.

Прокурор Підволочиського району в суді намагався скасувати рішення сільської ради, але це йому не вдалося. Суд не підтримав позовні вимоги, про що йдеться у рішенні суду від 20 серпня 2014 року. Відтак прокуратура звернулася до апеляційного суду. Там судді вирішили рішення сесії сільської ради скасувати. Таким чином земельну ділянку повернули попередній власниці. Про це йдеться у рішенні від 15 жовтня 2014 року.

Проживання у США та посада в Хмельницькому

За інформацією видання «Терноград», після Революції Гідності Роман Папіровський мешкав у США. Це підтверджується також його сторінкою у Facebook. Місцем проживання в профілі вказаний Нью-Йорк. Серед фото є світлина з Романом Папіровським, який стоїть біля пам’ятника Джорджу Кохану, що в Нью-Йорку.

Возможно, это изображение (1 особа)
Фото зі сторінки Романа Папіровського у Facebook

Наприкінці 2016 року Роман Папіровський намагався повернутися на державну службу. Він подав документи на конкурс на зайняття посади інспектора Держгеокадастру. Зрештою роботу не отримав, адже під час тестування набрав 19 балів з необхідних 40.

30 грудня 2020 року Романа Папіровського призначили на посаду головного спеціаліста відділу землеустрою та охорони земель головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області. Зробили це за спрощеною процедурою, яка встановлена урядом на період карантину. А вже зараз, 26 січня, Роман Папіровський є виконувачем обов’язки начальника управління.

Що є в декларації Романа Папіровського

Остання подана чиновником електронна декларація охоплює 2019 рік. У документі зазначено, що Роман Папіровський має земельну ділянку в Мисловій Підволочиського району. Мешкає він у будинку в Підволочиську площею 150 квадратних метрів. Помешкання належить Папіровському Ростиславу Степановичу, який, ймовірно, є батьком чиновника.

У декларації також вказана готівка — 430 000 гривень та 35 000 доларів США (829 017 гривень за курсом НБУ на 31 грудня 2019 року). Доходи та транспортні засоби у документі не вказані.

Читайте такожКерівника Держгеокадастру Хмельниччини арештували за підкуп. Застава — 735 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Емилия Чеснок

    Особа оригінальна. Скучати не любить.
  • Вадим Щеглов

    Правильно Казати не Партiя регiонiв а Единая Россия.

    Лариса Цурко reply Вадим Щеглов

    Вадим Щеглов
  • Юрий Штокал

    Це можливо лише в нашій Державі........
  • Читач56

    Яка х різниця?головне щоб роботу чесно виконував, а то повибирають патріотів()......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:33 у Хмельницькому попрощалися з захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up