TikTok, камери і ресепшн: дізналися про плани нової директорки Хмельницького перинатального центру

TikTok, камери і ресепшн: дізналися про плани нової директорки Хмельницького перинатального центру
  • 16 років керівником Хмельницького перинатального центру був Андрій Ропотан.
  • Тепер на посаді - Ірина Королюк.
  • Дізналися більше про нову директорку, про те, що чекає на перинатальний центр і які нововведення уже запровадили в закладі.
  • Подробиці - в інтерв’ю.

Із 1 червня на посаді керівника Хмельницького перинатального центру - Ірина Королюк. Їй 42 роки. Вона мама двох дітей та лікар із 15-річним досвідом. На її робочому столі - чимало паперів та акваріум із рибкою, на ім’я Леонід. Із запалом в очах вона розповідає про те, яким хоче бачити перинатальний центр за 10 років. При цьому найчастіше звучать слова “потужний” і “сучасний”.

Журналістка vsim.ua запросила Ірину Королюк на інтерв’ю. У ході нього дізналася більше про нову директорку та про зміни, що чекають на медзаклад під її керівництвом. Також поділилася тими нововведеннями, що вже запровадили. Це, наприклад, камери відеоспостереження. 

Ірина Королюк поділилася своїм поглядом на розвиток закладу, пояснила, як ставиться до “подяк” за пологи й розповіла, чому ексдиректор Андрій Ропотан пішов з посади. Нагадаємо, медик був керівником протягом 16 років. Інтерв’ю із ним читайте тут. 

Відео дня

З чого почався ваш шлях у медицину?

Чи пам’ятаєте, як саме і чому вирішили стати лікарем?

Коли і як ви потрапили до Хмельницького перинатального центру?

- У 2004 році я прийшла до перинатального центру на інтернатуру. Закінчила її через два роки. Після цього я стала на біржу праці. Таким чином працевлаштувалася у поліклініку №3. Працювала там дитячим гінекологом. У 2007 році вже прийшла працювати у міський перинатальний центр. 

Розкажіть про ваш перший досвід роботи в перинатальному центрі. 

- Спершу я працювала лікарем-статистом і акушером-гінекологом у жіночій консультації. Пізніше я трохи “мігрувала” відділеннями медзакладу. Працювала в післяпологовому та у відділенні патології, де ходила на операції. Звісно, в кожному відділенні було по своєму важко. Проте до всієї роботи з часом звикаєш і виконуєш її якісно. 

Яка історія з вашого лікарського досвіду запам’яталася найбільше?

Окрім вас, хто ще був претендентом на посаду директора?

Чому посаду залишив Андрій Ропотан і чи залишився він працювати в закладі?

- Андрій Ропотан був на посаді директора 16 років. Він написав заяву за власним бажанням. Причина - за станом здоров’я. Зараз він працює завідувачем відділення інфекційного контролю. А також має 0,5 ставки акушерства й гінекології. 

Чи відбулися інші кадрові зміни в закладі?

Заступник директора, Олена Вавринчук, фігурує в кримінальній справі за статтею “Торгівля людьми”. Наразі вона відсторонена від роботи?

- На даний час Олена Михайлівна працює. Було рішення суду, згідно з яким вона відновила свою діяльність з лютого цього року.

Які, на вашу думку, є основні проблемні питання в роботі закладу?

Які ще зміни чекають на перинатальний центр?

Розкажіть про нововведення, які вже ввели в роботу закладу.

Бачила сторінки перинатального центру в Instagram та TikTok. Це ваша ідея?

Чимало акушерів-гінекологів із перинатального центру працюють також у приватних медзакладах. Чи немає проблеми із переманюванням пацієнтів?

Які послуги пацієнтки можуть отримати в перинатальному центрі безкоштовно?

- Раз на рік профілактичний огляд в акушера-гінеколога є безкоштовним. Коли жінка стає на облік, вона має бути обстежена, згідно з наказом. За вагітність є право зробити два УЗД безкоштовно. 

Чи користується популярністю в перинатальному центрі епідуральна анестезія?

- За останні роки епідуральна анестезія набула чималої популярності. Активно робити її ми почали в березні цього року. Зараз практикуємо це від 4 до 6 разів на тиждень. Якщо є можливість знеболити і жінка цього бажає - тоді робимо. Ця послуга є безкоштовною, адже надається за пакетом НСЗУ.

Як ви ставитеся до подяк лікарю за пологи у вигляді певної суми?

У перинатальному центрі з’явилося “вікно життя”. Чи не залишали там ще малюка?

- Ще перед війною ми облаштували “вікно життя”. І от навесні ми його запустили. Воно весь час відкрите. Там є матрац з підігрівом. Зараз ми його вимкнули, бо надворі літо. Матрац реагує на рух. Якщо туди покладуть дитину - увімкнеться сирена. Допоки таких випадків у нас не було.

Чи забезпечний заклад “пакунками малюка”?

- Пакунків малюка в нас є вдосталь. Їх вистачить орієнтовно до кінця року. Їх нам передав ЮНІСЕФ та ще одна благодійна організація. Однак зараз отримуємо багато відмов від бебі-боксів. Матусі обирають грошову компенсацію.

Як ви вважаєте, в закладі має бути більше молодих лікарів чи досвідчених?

- Мають бути і ті, і ті. Молоді лікарі мають постійно навчатися. Я їм завжди кажу - ви повинні ходити в операційну залу, приймати пологи і робити все, що потрібно. Наприклад, лікарі за кордоном можуть зробити УЗД, виконувати роботу в жіночій консультації, прооперувати й все інше. Я хочу, щоб і в нас так було. Це моя мрія.

Розкажіть про свою сім’ю.

Як полюбляєте проводити час поза роботою?

- Ми з сім’єю любимо подорожувати. Можемо зірватися в поїздку в будь-який момент. Найбільше запам’ятала нашу першу мандрівку з друзями в Карпати. Це було на Водохреща. Тоді було дуже гарне й колоритне святкування. Українські костюми, музика… З того часу ми маємо традицію і щороку їздимо в Карпати. 

Чи товаришуєте з кимось із колег?

Яким ви бачите перинатальний центр через 10 років?

- Це перинатальний центр, в якому є класний ресепшн й розвинуте відділення допоміжних репродуктивних технологій. Це заклад із потужною дитячою реанімацією, бо це дуже важливо. З сучасними пологовими залами й операційними. І це заклад, в якому існують дружні стосунки між пацієнтами і персоналом. 

@perinatal_center_khm Про державні установи існує безліч міфів та стереотипів… Але ми точно всі їх розвіємо! 😋 #пологовийбудинок #пологовийукраїна #гінекологія #гінекологхмельницький ♬ оригинальный звук - evaclinic

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • леонид наседкин

    Прочитаешь всю эту муть и начинаешь думать: "это самый лучший "специалист" !
  • Богдан Хмель

    А що вона зробить, якщо мужики і жінки хворі і народжують таких самих хворих діток
  • Руся Лісова

    Немає довіри, все залишиться як було, ну звісно крім реєстратори, мабуть легкого ремонту, але у керівника мають бути і глобальніші питання.....
  • Руся Лісова

    Довіри

keyboard_arrow_up