Троє військових з Хмельниччини загинули у боях з окупантами. Історії Героїв

Троє військових з Хмельниччини загинули у боях з окупантами. Історії Героїв
Фото Героїв зі сторінок тергромад
  • Олексій Решетник поліг на Донеччині.

  • Назарій Семенюк загинув на Бахмутському напрямку. 

  • Дмитро Якобчук боронив країну на Запоріжжі. 

Рік та майже 10 місяців триває повномасштабне вторгнення росіян на українську землю. Хмельниччина продовжує втрачати найдорожче у цій війні — своїх людей. Гіркі новини надійшли трьом родинам із Хмельницького та Кам’янець-Подільського районів. 

Олексій Решетник

Сумна звістка з фронту надійшла до Кам’янеччини. Військовий Олексій Решетник загинув 13 листопада. Він боронив країну від окупанта на Донецькому напрямку. Про це повідомив голова райради Кам’янець-Подільського району Михайло Сімашкевич. 

Олексій народився 5 березня 1982 року. Він мешкав у селі Чечельник Маківської громади. 

Відео дня

Про час та місце поховання у Маківській сільській раді повідомлять згодом.

Назарій Семенюк

Важка втрата і в Китайгородській громаді. У сільській раді повідомили, що 8 листопада під час виконання бойового завдання загинув Назарій Семенюк. Це трапилось на Бахмутському напрямку. 

Захисник проживав у селі Колодіївка. До лав ЗСУ він вступив у березні цього року і ніс службу на посаді командира взводу 77-ої десантно-штурмової бригади.

— Відважний воїн, справжній патріот, люблячий син і чоловік, молодий, добрячий, позитивний і справедливий хлопчина, якого любили і поважали багато людей. Від того ще важче приймати цю жахливу звістку і розуміти, що Назарій янголом повертається до отчого порогу, — пишуть на сторінці громади у Фейсбук. 

Народився Герой 24 березня 1999 року в селі Писарівка Волочиського району. Згодом родина переїхала в Колодіївку, де і пройшло його дитинство і навчання в місцевій школі. 

Для себе обрав почесну професію хлібороба. Здобув освіту бакалавра і магістра в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Там же паралельно закінчив військову кафедру та отримав звання «молодший лейтенант».

— Він хотів працювати біля землі, вирощувати хліб, бачити батьківщину заможною і квітучою  і все робив для цього. Працював агрономом на Черкащині в СТОВ «Прогрес», звідки й був мобілізований у військо. Коли країна опинилася в небезпеці, він без роздумів пішов її рятувати, не шкодуючи себе, — додають односельчани. 

Назарій був сповнений сил та енергії, планів та надій, мріяв повернутися до своїх рідних і продовжити мирне життя. Та не судилося. Громада прощатиметься із Назарієм Семенюком у четвер, 16 листопада, в селі Колодіївка. 

Дмитро Якобчук

Захищаючи Батьківщину від ворога, віддав своє життя Дмитро Якобчук. Він поліг 9 листопада в районі населеного пункту Вільнянськ Запорізької області. Він був із села Щербані. 

Дмитро народився  8 березня 1988 року.  Після закінчення школи навчався вступив до Хмельницького технологічного університету Поділля, який закінчив у 2010 році.  

Працював у різних підприємствах, зокрема, в ПП «Такт-М»  та на заводі «Карат»  у Хмельницькому. Він не встиг одружитися та створити сім’ю. У липні цього року   його мобілізували.  На фронті служив молодшим лейтенантом, командиром гірсько-штурмового взводу. 

— Старосинявська територіальна громада висловлює щирі співчуття матері – Надії Іванівні, батькові Василю Івановичу, братові Григорію Васильовичу, сестрі Людмилі Василівні Якобчукам та усій  родині Героя, рідним і близьким, — пишуть на фейсбук-сторінці Старосинявської селищної ради. 

Про дату та час прощання з Героєм поки не повідомляють. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Ярослава Островська

    СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ і ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ГЕРОЯМ 😭😭😭😭
  • Валентина Регула

    Вічна пам'ять та царство небесне героям. Рідним щирі співчуття.
  • Татьяна Яремус

    Вічна пам'ять Героям щирі співчуття рідним.
  • Наталія Голепа

    Вічна і світла пам'ять Героям. Щирі співчуття рідним.

keyboard_arrow_up