Один наш танк проти чотирьох ворожих. Розповідь офіцера Залізної бригади

Один наш танк проти чотирьох ворожих. Розповідь офіцера Залізної бригади
Скрін з відео танкової бригади
  • Юрій Куліш кинув заробітки в Чехії та повернувся боронити свою країну. 

  • Не стали на заваді перенесені на серці операції.

  • Він брав участь у легендарному звільненні Харківщини. 

Юрій Куліш — заступник командира роти одного з батальйонів Залізної бригади. Він служить у 3-й танковій з початку повномасштабної війни. За освітою Юрій — фаховий танкіст, випускник танкового училища. 

У нього за плечима — досвід командира танку і командира роти, здобутий в боях. Він розповів про один із боїв з росіянами, з якого ледь вийшов живим, адже сили були надто нерівні. Історію танкіста подали на фейсбук-сторінці бойового підрозділу. 

Перед сумнозвісним 24 лютого Юрій працював у Чехії. Та, почувши про напад росіян, миттєво повернувся до рідної Хмельниччини і рушив до військкомату. На заваді не стали й перенесені операції на серці, бо серце боліло не за себе. 

Відео дня
Скрін з відео танкової бригади

У свої 54 роки Юрій має звання капітана. Він пройшов чимало битв із ворогом. Про один бойовий епізод своєї лицарської бригади розповів детально. Сам бій відбувся неподалік Малої Комишувахи на Харківщині, де тримали оборону в посадці два наших танки разом з групою бійців 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.

Від того бойового зіткнення минуло вже 20 місяців, а танкісти його добре пам’ятають. Той бій здавався Юрію вічністю, а тривав менше години. Чотири ворожих танки виступили проти одного нашого. Що пережив танкіст та як проходив бій — розповів на відео:

— І цивільним молодим людям, яких захист Батьківщини ще не торкнувся впритул, таки варто готуватися бути мужніми. Бути готовими не розгубитися в екстремальній ситуації. Бути готовими боронити Україну і вижити, — додають танкісти. 

На думку Юрія, така підготовка — це виклик до еліт, до тих, хто задає моральні вектори. Бо молодь потрібно скеровувати, орієнтувати, виховувати, запевнює він.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віра Баб'юк

    Вічна і світла пам'ять Героям. Співчуття родинам.

keyboard_arrow_up