“Це як “швидка” для авто”: як волонтер з Хмельницького рятує транспорт для військових

“Це як “швидка” для авто”: як волонтер з Хмельницького рятує транспорт для військових
  • Хмельницькі волонтери стають міцним тилом для захисників і допомагають наближати перемогу. 
  • Зокрема, переобладнують автомобілі й роблять з них пункти технічної допомоги на фронті. 
  • Розповідаємо, як такі автомобілі стають надійними союзниками на фронті. Історія волонтера з Хмельницького.

Автомобіль технічної допомоги - це як “швидка” для хворих. Всередині він обладнаний усім необхідним, аби військові могли швидко і зручно полагодити автівки на фронті. Саме цим з початку повномасштабної війни займається хмельничанин Валерій Куліковський. Чоловік разом з командою займається переобладнанням такого транспорту. Днями кілька таких автівок технічної допомоги вже вирушили на передову. Валерій каже, вже навіть збився з рахунку, скільки їх вже відправили з початку війни. Розповідаємо детальніше про роботу волонтерів і про те, як хмельничани можуть допомогти. 

“Автомобіль там - це розхідний матеріал”

Автівки на передовій є розхідним матеріалом. Тому так часто волонтери оголошують збори й намагаються закрити саме ці потреби воїнів. Аби транспорт постійно був на ходу, а захисники якісно виконували бойові задачі, не обійтись без технічної допомоги транспорту. 

На базі благодійного фонду “Авангард” хмельничани готують такі автомобілі технічної допомоги. Валерій Куліковський пояснює, вони обладнані всіма необхідними інструментами першої невідкладної допомоги. 

Відео дня

-  Це як “швидка” для хворого. Коли людині стало зле, вона під’їхала, діагностувала і повезла в лікарню на обстеження. Таку ж саму функцію виконує машина технічної допомоги. Підлетіла, зняла несправне колесо, поремонтувала, зняла “хвору” запчастину й замінила її на нову. Там є всі необхідні інструменти першої невідкладної допомоги, такі як: домкрат, зубила, болгарка, шиномонтажний станок. До речі, дуже багато осколків в зоні бойових і це велика біда, адже машини отримують “поранення”. Нашим хлопцям потрібно їхати в тил за 30-50 кілометрів, аби перевзутись. Це дуже великі кошти. А ця машина все це робить. Якщо навіть немає мережі, є можливість запустити процес від генератора, - пояснює Валерій Куліковський. 

Все залежить від донатів

Волонтери привозять автомобілі з-за кордону і тут займаються переобладнанням. Скільки часу і коштів йде на підготовку однієї машини техдопомоги - важко сказати. Валерій говорить, все залежить від фінансування, тобто від донатів. Окрім небайдужих мешканців, долучаються й підприємці-благодійники. Часом, переобладнання автівки може зайняти близько двох тижнів. Далі відвозять її захисникам на фронт. 

Додамо також, що волонтери займаються обладнанням автомобілів, з яких роблять і банно-пральні комплекси на колесах для бійців на фронті.

-  На одного воюючого солдата має бути п’ять тиловиків. Ми взяли під опіку наші бригади і займаємось їх забезпеченням, - додає волонтер. 

Окрім цього, Валерій Куліковський допомагає захисникам приводити зброю до готовності. Розповідає, консультує хлопців на відстані. Головне при цьому - правильно діагностувати причину несправності й описати проблему. За його словами, майстрів, які ремонтують озброєння наразі дуже мало. Та й ті стикають з труднощами з боку держави. 

Як задонатити?

Рахунок БФ ДДФТОГО «Авангард»:

  • Одержувач платежу:
  • Найменування одержувача: БО БФ АВАНГАРД
  • Код одержувача: 44668199
  • Назва банку: АТ КБ «ПриватБанк»
  • Рахунок одержувача у форматі IBAN: UA473052990000026003036009633
  • Валюта: UAH.

Усі фото зі сторінки БФ "Авангард"

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up