Нашим військовим потрібні маскувальні сітки: як і де допомогти у Хмельницькому

Нашим військовим потрібні маскувальні сітки: як і де допомогти у Хмельницькому
  • Активно плести маскувальні сітки стали після початку повномасштабної війни.

  • У перші місяці наступу на цю справу був справжній “бум”.

  • Тепер же охочих це робити - одиниці, а от замовлень від військових є чимало.

  • Дізнавайтеся, куди приходити, щоб допомогти плести сітки.

Маскувальні сітки в Хмельницькому почали активно плести ще з перших днів повномасштабної війни. Тоді сотні містян долучилися до процесу в спорткомплексі ХНУ. Там панувала справжня патріотична атмосфера. Волонтери підвозили тканину для сіток. Люди працювали, робили п’ятихвилинки на каву й далі бралися за плетіння. Як все це відбувалося, згадуйте в окремому репортажі - “Наче у Китаї на виробництві”. Як працюють хмельничани під час воєнного стану (РЕПОРТАЖ). 

А от сьогодні охочих плести сітки - одиниці. Про це кажуть містяни, які щодня займаються цією справою біля кінотеатру Шевченка. Розповідають - замовлень від військових мають чимало, а от рук немає. Саме тому просять хмельничан про допомогу. Адже маскувальні сітки - це важливі речі в зоні бойових дій. Обійтися без них захисники не можуть. 

Відео дня

Жінка каже - є люди, які дізнаються про плетіння сіток через соцмережі. Трапляється, що долучаються до цієї справи звичайні перехожі. Є й ті, хто приходить допомогти у свою обідню перерву на роботі.

Наталія говорить - усі ті, хто плете маскувальні сітки щодня, діляться на три групи. Це ранкова, обідня та вечірня. “Сміємося, що у нас три зміни”, - каже вона. Сітки роблять різних розмірів. Наприклад, 8, 10 метрів. В залежності від замовлень військових.

А от за скільки часу зможуть виконати прохання захисників - залежить від кількості робочих рук. Саме тому волонтери просять хмельничан терміново долучитися до цієї справи. Адже чим більше людей прийде на допомогу - тим швидше вдасться передати військовим маскувальні сітки.

Дивіться далі локації в Хмельницькому, де можна долучитися до плетіння сіток:

Біля кінотеатру Шевченка (в теплу погоду) 

Спорткомплекс ХНУ

Захист - об’єднання волонтерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олекса Шумейко

    Чому влада за 10 років війни не спромоглася створити підприємство по плетінню таких потрібних для наших воїнів сіток, це не таке дороге вкладення. Але ні краще зірвати асфальт на тротуарі та почати його міняти на бруківку. потрібно робити капітальну реконструкцію стадіону коло 14 школи та інших місць.  Ганьба владі.

keyboard_arrow_up