“Ціною життя виборював право на волю”: на війні загинув Сергій Марчук

“Ціною життя виборював право на волю”: на війні загинув Сергій Марчук

Герой був родом з Деражнянщини. 

Трагічна звістка завітала одразу в дві області — на Хмельниччину та сусідню Тернопільщину. В боях з російськими окупантами героїчно загинув Сергій Марчук.

Останні роки чоловік мешкав у селі Мізюринці на Кременеччині. Хоча сам був родом з Вовковинської громади. 55-річний захисник виконував бойове завдання поблизу населеного пункту Катеринівка Донецької області. 19 серпня він отримав поранення несумісні із життям.

Сергія Марчука призвали на службу у військкоматі Хмельниччини. Він був учасником АТО і з початку повномасштабного вторгнення пішов захищати незалежність України від агресора.

Відео дня

— Мужній воїн, він боровся за мир на українській землі, за спокій у рідній домівці, за безпеку родини… Ціною життя він виборював право нашої нації бути вільними. Смерть Сергія – це не тільки біль родини, це біль усієї громади, це біль усієї країни. Чоловік, син,  батько, дідусь... Справжній патріот, вірний син України. Таким він назавжди залишиться у нашій пам’яті, а його ім’я навіки буде взірцем мужності, патріотизму та незламності, — пишуть на сторінці Вовковинської тергромади

 

За бажанням родини Героя поховають в селі Згарок на Деражнянщині. Саме тут він раніше проживав.

Прощатимуться з Воїном 21 серпня. Поминальна служба пройде у грекокатолицькому храмі. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (72)
  • Лілія Васильцова

    Вічна і світла память
  • Людмила Майдан

    Вічна пам'ять Герою!
  • Анастасія Левицька

    Вічна пам'ять, царство небесне.
  • alenapushkar9

    Вічна пам'ять!

keyboard_arrow_up