“Ламають домофон, щоб потрапити в під’їзд”. Жителі Зарічанської скаржаться на “наркоточку”

“Ламають домофон, щоб потрапити в під’їзд”. Жителі Зарічанської скаржаться на “наркоточку”
  • Мова піде про одну з багатоповерхівок на вулиці Зарічанській. 
  • Мешканці скаржаться на підозрілих осіб і наркозалежних, яких притягує сюди як магнітом.
  • Біля будинку були сутички з погрозами і навіть зброєю. Що відомо про інцидент і як на це реагує поліція?

“В під’їзді торгують наркотиками. І всім про це відомо… навіть поліції”, - так говорять мешканці одного з будинків по Зарічанській. Люди давно помічають тут підозрілих осіб, які намагаються потрапити до під’їзду. Все це фіксують камери відеоспостереження. А для захисту від небажаних візитів - дороговартісний домофон з камерою відеоспостереження.

Хмельничани переконані, в одній з квартир хлопець систематично торгує наркотиками. А підозрілі незнайомці - клієнти. З цією проблемою жителі і звернулись до журналістів. Останньою краплею стали сутички біля під’їзду із застосуванням зброї. Розповідаємо про все детальніше. 

“Бачимо, як йде передача грошей на камеру”

Це звичайнісінький двір багатоквартирного будинку на Зарічанській. В цілях безпеки ми не будемо вказувати точну адресу. Наближаючись до під’їзду, помічаємо домофон і камеру над вхідними дверима. На першому поверсі за вами теж “слідкують”.

Відео дня

Жителька будинку Ірина розповідає, домофон встановили тут навесні минулого року. Поставили й камери, в тому числі - у ліфті.

  • Жителі знають про те, що тут йде продаж наркотиків. Ми намагались боротись своїми силами. Хлопці їх тут ганяли. Трохи було затишшя, а після нового року все почалось знову. Поставили камери і фактично бачили, як йде передача грошей не камеру, - каже Ірина. - А на початку березня прийшов наркоман і почав нищити домофон. Крив всіх матами. Ми подзвонили до дільничного. Той відповів: “Камера все фіксує. Потім напишете заяву”. Врешті я написала заяву, помили двері від крові, а “Енергокуб” (компанія зі встановлення домофонних систем, - прим.авт.) поміняв домофон. Справу вели, а тоді передали до суду. В результаті отримали рішення, що людина інвалід і в нього параноїдальна шизофренія. Тобто, він неадекватний і йому нічого не буде.

Словесна перепалка і постріл

Мешканці розповіли про ще один інцидент, який трапився в їхньому дворі. З ножем і пістолетом. Все відбувалось минулого тижня, 11 травня. Того дня до будинку зайшов незнайомець. На вулиці в цей час були жителі. За камерами вони побачили, що той курив у ліфті. Зробили зауваження. Далі, за їхніми словами, до під’їзду намагались потрапити ще двоє - невідомі чоловік та жінка. Хмельничани були проти. 

  • Почалась словесна перепалка, під час якої жінка почала нам погрожувати, а чоловік витягнув ніж. Хлопці почали його заспокоювати. Він сказав, що тепер може застосувати зброю і дістав пістолет. Хлопці кинулись на нього, вони не знали, що це був за пістолет. Це все відбувалось посеред білого дня, навколо були діти. Далі цей чоловік вистрілив вгору. Це чув весь район, - розповідає Ірина, яка бачила все на власні очі.

За словами жителів, поліцію викликали одразу, ще під час розбірок. На  “102” повідомили про озброєну людину з ножем і пістолетом. Кажуть, правоохоронці приїхали за лічені хвилини. На нападника вдягнули кайданки. Згодом після розмови зі слідчим його відпустили. 

  • Від жінки звучали погрози, що вона наші квартири спалить і ми тут жити не будемо. В результаті приїхали слідчі і їх відпустили. Зброю вилучили, - додають свідки. Затримати їх не могли, бо такі в нас закони. З’ясувалось також, що пістолет був не бойовий, - кажуть мешканці.

Після цього інциденту люди сподівались, що у дворі втихомириться. Але продовжують бачити тут підозрілих осіб, які очікують біля вхідних дверей.

  • Ти підходиш до під’їзду, вони за тобою слідом. Не пускаєш - починають агресивно поводитись і тебе обзивати, - говорить Ірина. 

Що кажуть в поліції?

Мешканці Зарічанської запевняють, що поліцейським відомо про наркоторгівлю у будинку. Як і про особу, яка продає заборонені речовини. Мовляв, з ним проводили профілактичні бесіди. Та спіймати “на гарячому” не можуть. 

До слова, люди також надавали правоохоронцям онлайн-перегляд з камер, аби ті фактично спостерігали у режимі реального часу за тим, що відбувається. 

За всіма інцидентами жителі неодноразово звертались до поліції. Пошкодження майна, погрози, зброя і наркоточка. Загалом таких заяв вже сім.  З усім цим правоохоронці обіцяють розібратись, а жителям радять чекати. Також хмельничани систематично звертаються до дільничного інспектора. 

Ми звернулись також за коментарем до Хмельницького районного управління поліції. Зокрема, там підтвердили інформацію про інцидент 11 травня. 

  • Попередньо, там було дрібне хуліганство. Склали протокол за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення, - додала інспектор з комунікації Віра Мазур.

В поліції також підтвердили, що використаний пістолет не був бойовим. Що ж до ймовірної наркоторгівлі, в поліції конкретної інформації не озвучують. Мовляв, якщо це дійсно так, то потрібно довести такий факт - зокрема з фіксацією передачі грошей і заборонених речовин. Детальнішу інформацію у районному управлінні обіцяють надати після запиту. В будь-якому випадку мешканцям радять звертатись до поліції і повідомляти про всі правопорушення.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Túlka Boolka

    Схема кругом однакова.
    Служу народу України — пуста балачка. Бабки рулять.
    І не факт , що якщо ви відтирите закладчиків, то вас не закриють.
  • Siava Bunia

    Треба вже формувати народну поліцію,бо ''наша'' приватна ні хріна на робить...
  • Сікора Руслан

    В нас поліція приватна
  • Ruslan Martyniuk

    Знають усі окрім поліції , в них як завжди пилина на очах ...
    Все те саме що і з міліцією.

keyboard_arrow_up