У Хмельницькому почали звільняти засуджених для служби у війську

У Хмельницькому почали звільняти засуджених для служби у війську
Ілюстративне фото
  • Суд ухвалив звільнити двох засуджених та доставити до ТЦК.
  • Мають ухвалити рішення ще за 50 заявами про звільнення.

Хмельницький міськрайонний суд ухвалив перші рішення про умовно-дострокове звільнення засуджених, які захотіли служити за контрактом. Про це повідомляє пресслужба установи сьогодні, 22 травня. Як пишуть на сайті суду, два клопотання про звільнення засуджених надійшли на розгляд вчора, 21 травня, з Хмельницького СІЗО.

Бажання піти на службу виявили двоє чоловіків, 1981 та 2000 років народження, з двох сіл теперішнього Хмельницького району. Обоє до повномасштабного вторгнення скоїли крадіжки, за що отримали вироки восени 2022 року. Їм призначили терміни ув'язнення — 5 років 5 місяців старшому та 4 роки 9 місяців молодшому. Кожен із чоловіків придатний до військової служби за станом здоров’я, пройшов професійно-психологічний відбір, має достатній рівень фізичної підготовки для несення служби.

Хмельницький міськрайонний суд ухвалив не пізніше ніж за добу звільнити чоловіків і доставити до ТЦК. Служитимуть вони у Національній гвардії. Над засудженими встановлять адміністративний нагляд, який закінчиться за рік або в момент демобілізації. Здійснюватиме нагляд командир частини. Чоловіки будуть зобов'язані залишатися в місці дислокації частини та зможуть виїжджати в особистих справах тільки з дозволу командира.

Відео дня

Крім того, на сьогодні, 22 травня, у міськрайонному суді був запланований розгляд 50 заяв на звільнення з Райківецької виправної колонії. Про результати наразі не повідомляється.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Віталій Українець

    Людина кожна має другий шанс!
  • Джан

    Мдаааа.....всі в шоці я в@хуї
  • Катя

    А в нашій країні так!як вступити в прикордонну академію то ти по стану здоров'я не проходиш. як ти косий кривий ,,то ти здоровий ,,як бик.А поліція яка на службі чому не на війні ,а депутати де?????За те як в центрі міста на музикальних інструментах так 28поліцейських сиділо і грало
  • Олександр

    Хай послужать в другу світову багато зеків воювало

keyboard_arrow_up