У Хмельницькому попрощалися з загиблим військовим Віталієм Кайгородовим

У Хмельницькому попрощалися з загиблим військовим Віталієм Кайгородовим
  • Солдат воював разом з батьком.

  • Під час бою той втратив сина з поля зору.

  • Згодом Віталія Кайгородова знайшли похованим біля сільської церкви разом з іншими бійцями.

У Хмельницькому пройшла церемонія прощання з загиблим солдатом Віталієм Кайгородовим. Вона відбулася сьогодні, 10 квітня, у міській ритуальній службі. Герой служив у 14 окремій механізованій бригаді. На момент смерті йому було 24 роки.

На прощання з військовим прийшло чимало людей, і серед них — кілька десятків байкерів. Все через те, що Віталій Кайгородов був одним із них. Він захоплювався мотоциклами та мав знайомих у цій спільноті.

Загиблого військового згадує голова Хмельницької асоціації мотоциклістів Володимир Бадлюк:

Відео дня

— Віталік наш мотобрат, одноклубник наш, вірний друг, і так сталося, такі обставини, що він загинув на фронті 11 березня. Віталіка знаю років, напевно, вісім. Він сам місцевий, меджибізький. В Меджибожі ми з ним перетиналися на різних подіях, мотофестивалях. Познайомилися, вірна людина, друг безвідмовний, завжди всім допомагав.

Володимир Бадлюк згадує — військовий захищав Україну ще під час антитерористичної операції на Донбасі, був розвідником. Батько його також військовий. Після АТО Віталій Кайгородов повернувся до цивільного життя. А коли почалося вторгнення 24 лютого, знову пішов до війська.

Разом із батьком він служив в окремому підрозділі. Під час бою у Макарівській ОТГ Бучанського району Київської області Віталій зник.

— Це був бій, і десь батько просто його з вигляду втратив, просто не побачив, де, а коли вже повернувся, вже його не було, десь під час бою. Бої там були дуже важкі, там просто так сталося, що просто його не побачив, — розповідає Володимир Бадлюк.

Аби знайти військового, родина зверталася й до Хмельницької міської ради. Міський голова Олександр Симчишин розповідає — не знав його, але в процесі пошуків наче познайомився особисто.

— Кожен день фактично я отримував якісь новини про ту групу бійців, яка вела бій на території Макарівської громади. Кожного дня ми сподівалися, що Віталій живий, але кілька днів тому отримали новину, що Віталій загинув, загинув у бою на Київщині, був похований у селі Липівка біля церкви, де було поховано дев’ять бійців після бою. Віталія ідентифікували й він приїхав додому.

У Віталія Кайгородова залишилися дружина та дворічний син.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (547)
  • Інна Дубович

    Вічна пам'ять Герою
  • Віра Жеба

    Царство небесне і вічна пам'ять Герою
  • Віра Жеба

    Царство небесне і вічна пам'ять г
  • Taras Solomaha

    ДЯКУЄМО❤

keyboard_arrow_up