У Хмельницькому створили бізнес-асоціацію. Яка мета та як долучитися

У Хмельницькому створили бізнес-асоціацію. Яка мета та як долучитися
  • В новоствореній організації вже є 40 хмельницьких підприємців.

  • До неї запрошують малий та середній бізнес, а також тих, хто хоче почати власну справу.

У Хмельницькому створили громадську організацію «Асоціація підприємців та виробників „Бізнес люди“». Сьогодні, 9 листопада, відбулася перша відкрита зустріч її учасників та зацікавлених. Під час неї, зокрема, розповіли про створення організації, її мету та те, хто та як до неї може долучитися.

Одним з організаторів асоціації є Мар’яна Овчарук, яка є власником місцевої торгової марки косметики. Вона розповіла, що місцеві підприємці добре знають один одного, і в цьому середовищі зародилася ідея створення організації. Вона тільки-но створена і зараз до неї належить 40 хмельницьких власників діючого бізнесу.

Метою громадської організації є співпраця між підприємцями, а також підприємців з владою, громадою, волонтерами, активістами та військовими. Це має сприяти економічному зростанню держави та добробуту українців.

Відео дня

— Сьогодні ми готові говорити про нагальні проблеми бізнесу саме теперішній час, ми будемо говорити про економічний розвиток нашого міста і регіону, куди ми рухаємося далі, бачення влади та бачення бізнесу малого і великого. І ми будемо говорити про людський фактор, про людські кадри, де нам зараз взяти спеціалістів, як повернути людей, які виїхали, як зупинити відтік молоді і як навчати й розвивати тих людей, які залишилися тут, — розповіла Мар’яна Овчарук.

До асоціації запрошують малий та середній бізнес, перш за все Хмельницького та області, а також великий бізнес у якості менторів, які будуть ділитися досвідом. Як зазначила Мар’яна Овчарук, організація створена для тих підприємців, які не виїхали за кордон та залишилися в Україні. Також до неї можуть звернутися ті, хто хоче створити свій бізнес. Таким людям обіцяють допомогти з проходженням всіх етапів цього процесу — реєстрацією, юридичними та бухгалтерськими питаннями, бізнес-моделлю.

Як приклад сприяння створенню бізнесу Мар’яна Овчарук навела проведення табору підприємництва для учнів 22 профтехучилищ. Там обговорювали бізнес-ідею і надалі їх планують втілювати в життя.

— Ми працюємо з молоддю, ми працюємо з військовими, які повернулися після війни і яким треба щось робити, ми працюємо з жінками, у яких чоловіки загинули, вони лишилися, наприклад, з дітьми, і їм також треба виживати і щось робити, — розповіла Мар’яна Овчарук.

Дізнатися більше про громадську організацію та зв’язатися з її представниками можна за телефоном 0680007050 або через Facebook-сторінку за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up