У лікарні помер рятувальник з Хмельниччини, який ліквідовував удар по Покровську

У лікарні помер рятувальник з Хмельниччини, який ліквідовував удар по Покровську
Тут і далі фото ДСНС. Колаж vsim.ua
  • Ввечері 7 серпня росія вдарила ракетами по Покровську Донецької області. 

  • Після першого влучання поліцейські та рятувальники вирушили на місце прильоту. Та ворог поцілив у теж саме місце другою ракетою. 

  • Внаслідок теракту загинули 9 людей, постраждали 86. 

  • Серед них — уродженець Хмельниччини Віталій Кінц. Він був рятувальником.

Увечері 7 серпня росія вдарила крилатими ракетами по місту Покровськ Донецької області. Перший Іскандер влучив по житловому будинку.

Через пів години, коли на місці теракту поліцейські та рятувальники активно проводили рятувально-пошукові роботи, окупанти вдарили зовсім поруч по іншому цивільному об'єкту.

Тоді загинули дев’ятеро людей, ще 86 постраждали, в тому числі, двоє дітей. Обидва хлопці, один із них, 11-річний Микита, перебував у важкому стані.

Відео дня

Серед поранених також було 36 поліцейських: це парамедики, вибухотехніки, дільничні, ювенальні поліцейські та інші, бо всі кинулись рятувати людей після удару по будинку.

Надзвичайникам вдалося врятувати вісьмох людей. Але дісталось і їм самим. Одного із рятувальників Віталій Кінца госпіталізували до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І.І. Мечникова. Кінц потрапив під ворожий вогонь. У нього були множинні поранення та опіки. 

Лікарі майже тиждень відчайдушно боролися за його життя. А сьогодні, 13 серпня, стало відомо, що він не вижив. 

Віталій Кінц був начальником дев’ятого державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Донецькій області. Кінц із жовтня 2018 року очолював дев’ятий ДПРЗ рятувальної служби в Покровську. До того він теж керував рятувальними загонами на Донеччині, зокрема в Добропіллі та Краматорську. 

— Сім’я рятувальників назавжди запам’ятає Віталія Володимировича як світлу людину, сміливого та людяного керівника, справжнього професіонала своєї справи, який присвятив службі значну частину свого життя та вклав у неї свою душу. Немає слів, щоб передати ними усю гіркоту втрати, — повідомили у прес службі ДСНС. 

Загалом у лавах ДСНС Віталій Володимирович був із 1996 року. За свої заслуги він мав чисельні державні нагороди. Голова райради Кам’янеччини Михайло Сімашкевич додав, що Віталій Кінц був родом із села Оринин Хмельницької області. 

— Він був справжнім Героєм, який не вагаючись завжди серед перших приходив на порятунок. Рятуючи людей, він не зберіг своє життя. Ми запам'ятаємо його вірним своїй справі, завжди готовим прийти на допомогу, відповідальним керівником, надійним товаришем, порядною, сповненою радості життя, людиною. Це страшна і непоправна втрата для нас всіх, — написав Сімашкевич. 

Завтра, 14 серпня, у місті Дніпро відбудеться прощання із полковником служби цивільного захисту Віталієм Кінцем. Траурна церемонія розпочнеться о 10.30 у Дніпровському національному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка за адресою: м. Дніпро, вул. Воскресенська, 5. Про це повідомили у Покровській МВА. 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Ганна Мастеренко

    🌹🙏😥💔😥🙏🌹Світла Вічна Пам'ять Герою!
    Співчуття рідним та близьким!😇
  • Галя Білінська-Байда

    Вічна пам'ять.
  • Людмила Пилипенко

    Вічна пам'ять!
  • Рая Пелих

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up