“У нас великий шанс перемогти”: Ірина Верещук привітала хмельничан з Днем соборності (ФОТО, ВІДЕО)

“У нас великий шанс перемогти”: Ірина Верещук привітала хмельничан з Днем соборності (ФОТО, ВІДЕО)
Тут і далі фото зі сторінки Ірини Верещук
  • Віце-прем’єр міністерка побувала в Хотинській фортеці. 

  • Разом з посадовцями трьох областей вона відзначила День єднання українського народу. 

  • Крім того, Верещук привітала мешканців Хмельницької області зі святом. 

У неділю, 22 січня, українці відзначають День соборності. З самого ранку у Хмельницькій області по тергромадах, в обласному та по районних центрах проводять заходи єднання з нагоди свята. Так, в центрі Хмельницького розгорнули стометровий жовто-блакитний стяг, на Шепетівщині зустрілись представники Білогірської та Шумської громади Тернопільської області. 

Урочисті заходи пройшли й за участі очільника області в сусідній Чернівеччині. Так, в Хотині зустрілись посадовці одразу трьох областей — Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької. Сюди ж зі столиці прибула віце-прем’єр міністр України Ірина Верещук. Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці

Відео дня

Ранок у Хотинській фортеці. Урочистості з нагоди Дня Соборності. Разом з очільниками Чернівецької, Хмельницької та Тернопільської областей, — йдеться в дописі. 

Під час робочої поїздки до Чернівецької області команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук  взяла участь в урочистостях з нагоди Дня Соборності України. Захід відбувся у Державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця».

До всесвітньо відомої середньовічної буковинської фортеці прибули делегації з Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей на чолі з керівниками ОВА: Русланом Запаранюком, Володимиром Трушем і Сергієм Гамалієм.

Високі гості поклали квіти до пам’ятника Петру Сагайдачному та виступили з урочистими промовами.

Фото Мінреінтеграції

Згодом віце-прем’єр міністерка та очільники Хмельниччини Сергій Гамалій записали спільне відеозвернення до жителів області. Вони привітали хмельничан зі святом, а Ірина Верещук пообіцяла, що зробить все, що в її силах, аби наблизити день нашої Перемоги. 

— Шановні хмельничани, мешканці області, всі, хто приїхали, всі, кого ви зустріли, всім, кому ви відкрили своє серце, я хочу вас привітати з Днем соборності. У нас великий шанс. Шанс перемогти. Шанс залишитися державою — незалежною і соборною. У нас є армія. У нас є президент. У нас є український народ. Я щиро вірю і зроблю все, щоби ми перемогли. Я знаю, що ви зробите все, щоби ми перемогли. І ми обов’язково переможемо, — зазначила Ірина Верещук. 

 

Нагадаємо, більше про День соборності, як його прийнято відзначати, що в цей день зазвичай роблять на Хмельниччині та як українців привітав зі святом Президент Зеленський можна прочитати за посиланням

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олекса Шумейко

    Хай вона краще скаже де зимовий одяг для наших воїнів. Скоро вже зима кінчиться, а не всі військові мають зимовий одяг.

keyboard_arrow_up