У Шепетівці на школі увіковічнять пам’ять Героя України

У Шепетівці на школі увіковічнять пам’ять Героя України
Фото «АrmyІnform»
  • На фасаді закладу встановлять меморіальну дошку.

Пам’ять старшого лейтенанта Артема Слісарчука, котрий загинув у боях з московською ордою, увіковічнять меморіальною дошкою. Встановлять її на фасаді Ше­пе­тівсь­ко­го нав­чаль­но-ви­хов­но­го ком­плек­су «За­галь­но­ос­вітня шко­ла І-III сту­пе­нів — гім­на­зія».

Відповідне рішення 9 вересня ухвалив виконавчий комітет Шепетівської міської ради.

У стінах цього освітнього закладу навчався й зростав майбутній Герой України.  Закінчивши 9-ий клас, він вступив до технікуму. 

Відео дня

Однокласники та вчителі пам’ятають його як надійного товариша, спокійного, чуйного хлопця, який ніколи не відмовляв у допомозі і не жалів нічого для друзів. Він був дуже охочим до знань, займався спортом, привітним, врівноваженим і життєрадісним. Понад усе любив Україну і свою родину, завжди піклувався про маму і сестру.

«Артем був чудовою, неймовірно позитивною людиною, -  розповіла журналістові «АрміяInform» однокласниця Воїна Настя Власюк. - Добрий, чуйний, зі щирим серцем та відкритою усмішкою. Завжди готовий прийти на допомогу. Про Артема в мене лише світлі і хороші спогади…».

ДОВІДКА.
Артем Слісарчук - старший лейтенант, начальник зенітної ракетної обслуги зенітної ракетної батареї Шепетівського зенітного ракетного полку Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України.
Народився 2 квітня 1990 року.
10 січня 2013 року був прийнятий на військову службу за контрактом,. 
Пройшов шлях від солдата до офіцера. Займав посади оператора зенітної ракетної обслуги, командира відділення-старшого оператора радіолокаційної станції відділення бойового управління, заступника начальника зенітної ракетної обслуги.
Постійне прагнення до професійного зростання, наполегливість у навчанні помітило командування, і згодом Артем Олександрович успішно подолав шлях до офіцерських зірок: закінчив курси підвищення кваліфікації Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, отримав первинне офіцерське звання молодшого лейтенанта, очолив зенітну ракетну обслугу.

Неодноразово виконував службові завдання в районі проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, демонструючи прик­лад муж­ності і пат­рі­отиз­му.

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну рашистських військ старший лейтенант Слісарчук разом із побратимами виконував бойові завдання на Харківщини, прикриваючи українські підрозділи від ворожих повітряних атак.

Рівно за місяць після російського нападу, 24 березня 2022-го, Артем загинув під містом Ізюмом, ведучи протиповітряний бій з авіацією противника.

Зенітний ракетний комплекс, обслугу якого очолював офіцер Слісарчук, бився до останнього, бо воїни-зенітники розуміли: від їхньої роботи залежить життя бойових побратимів на землі…

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Указом Президента України № 201/2022 від 2 квітня 2022 року старшому лейтенанту Слісарчуку Артему Олександровичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). Указ було підписано в день, коли офіцеру мало б виповнитися 32 роки…

26 квітня рідні та близькі, однополчани, сотні представників громади простилися з Артемом Олександровичем на центральній площі його рідної Шепетівки, після чого Героя з воїнськими почестями було поховано на Алеї Слави міського кладовища.

Вічна слава Героям!

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Надія Наконечна

    Вічна, Світла Пам'ять Герою України! Царство Небесне! Співчуття рідним!
  • Катя Ступницька

    Вічна пам'ять і царство небесне Ґерою
  • Світлана Калина

    Вічна пам'ять Герою України 🇺🇦🙏 Царство Небесне 🕯️🙏😢
  • Marichka Romanuk

    Вічна пам'ять Герою

keyboard_arrow_up