“Велика біда прийшла в нашу родину”. Попрощалися із 26-річним Павлом Рожиком

“Велика біда прийшла в нашу родину”. Попрощалися із 26-річним Павлом Рожиком
  • 26-річний Павло Рожик проживав в Олешині.
  • Захисник загинув у бою на Херсонщині.
  • У нього залишилася дружина та батьки.

Сьогодні, 28 серпня, біля міської ритуальної служби на Святослава Хороброго зібралися десятки людей. Всі вони тримали в руках квіти із чорною стрічкою. Їх принесли, аби попрощатися із військовим - Павлом Рожиком.

Коли годинник показав 12-ту, всі стали заходити всередину приміщення. Там капелани розпочали проводити ритуальні обряди. “Вічна пам’ять”, - проголошували присутні зі свічками в руках. 

Відео дня

Павлу Рожику було 26 років. Він був родом з села Кам’янка, що в Хмельницькому районі. Проте проживав в Олешині. До повномасштабної війни служив у Нацгвардії. 24 лютого 2022 року Павло Рожик без сумнівів вирішив стати на захист країни. Саме з того дня він добровільно поповнив ряди Збройних Сил України. Служив у 86 батальйоні ТрО.

- Ми були знайомі з Павлом з самого початку повномасштабної війни. Він, так само як і я, був добровольцем. 4 роки він відслужив в Нацгвардії, потім звільнився і пішов в ТрО.  Ми з ним пройшли Крим, Рим і мідні труби, як то кажуть. Ми з ним пройшли дуже багато боїв. Починаючи з Донецької області й закінчуючи Херсонською, де він загинув. 

Перебуваючи в зоні бойових дій, Павло та його побратими розуміли, що кожен день може бути останнім. Але жарти, плани на майбутнє та мрії допомагали вірити в краще. “Це нам і допомагало триматися”, - каже Олександр.

За словами близьких, Павло Рожик 2 роки тому одружився. Вони дуже кохали одне одного із дружиною. “Це дуже велика біда, яка прийшла в нашу родину. Ми розуміємо, що така біда торкається багатьох сімей в нашій країні. Але дуже шкода, що такі молоді, світлі, мужні та щирі хлопці й дівчата покидають цей світ”, - говорять рідні.

Павло Рожик загинув 22 серпня у бою на Херсонщині. Героя проводжали в Хмельницькому навколішках. Його поховали на кладовищі в Олешині. 

- Висловлюємо глибокі співчуття та біль, схиляємо низько голову перед матір'ю, дружиною Героя та усією родиною. Адже воїн Павло віддав за кожного з нас найцінніше - своє життя, - додають в Олешинській громаді. 

Возможно, это изображение 1 человек, борода и светлые волосы
Фото Героя зі сторінки Олешинської громади у Facebook
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Фото Героя зі сторінки Олешинської громади у Facebook

Читайте також: Півтора роки триває розслідування загибелі льотчика, який закрив небо над Хмельниччиною у перші години війни

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (47)
  • Нина Дубенко

    Світла пам'ять Герою.Співчуття рідним.
  • Наташка Крамар

    Вічна пам’ять Герою🕯️
  • Люда Сваволюк

    Вічна пам'ять Герою України
  • Інна Базильчук

    Вічна пам'ять та Царство небесне Герою🙏🙏🙏😢😢😢

keyboard_arrow_up